Olin ke-ma Berliinissä ja koirat oli porukoiden kanssa mökillä. Kotiin tullessani Lyyti oli yhtä ohut kuin puoli vuotta sitten! Kysyin äidiltä, eikö pentua ole ruokittu, mutta se oli vain pudottanut kaikki karvat. Ja on se mun mielestä oikeasti laihtunutkin, varmaan viiden päivän juoksemisesta... Eilen mentiin kuitenkin agitreeneihin, vaikka omat ajatukset ei vielä oikein olleet matkan jälkeen kasassa ja Lyyti vaikutti vähän väsyneeltä. Tehtiin mun kuuden ryhmää varten piirtämää rataa, jossa oli hyppyjä ja putkia, rimat tällä kertaa 30-40 cm.

Ennen esteille menoa tehtiin tiellä ämpärille irtoamista. Meni ihan mielettömän hyvin, ainakin 30-40 metriä täysillä ja hienosti kaivoi lelun. Radalla sen sijaan ei ollut erityisen nopea eilen. Oli kyllä vähän sillee ahdas ratakin. Meni ihan joo ja takaaleikkaukset ok mutta ei sellaista vauhtia kuin viime tai edelliskerralla. Oliko se sitten väsymystä, kuumuutta vai sitä, että Lyyti oli joutunut odottelemaan tunnin puussa kiinni. Nää nopeet kerrathan on olleet sellaisia, etten mä ole kouluttanut edellistä tuntia. Tehtiin pari kertaa niin, että Annika laittoi leluun eri paikkoihin mutta se ei tuonut erityisesti nopeutta. Tehtiin myös pari kertaa jaakotusta, joka oli Lyytin mielestä vähän epäilyttävää aluksi mutta sitten ok. Yksittäisistä tehtiin vain puomia, joka muuten ok, mutta Lyyti hidasteli alastulo-osuudella. Ylösmenon ja tasaisen laukkaa, sitten hidasti raviin.

Santerin kanssa oltiin tänään SM-joukkueporukalla Korrien koulutuksessa, ylempien luokkien koirat treenasi Riitan opastuksella. Mä aloitin valittamalla vireensäätely/tunnariongelmasta, joten päätettiin tehdä luoksetulo, ruutu ja sitten tunnari. Selostuksien aikana Sunny näytti, että osaa se rauhoittua :D joten luoksetulo oli vähän uninen. Lähti laukalla, pysähtyi vähän hitaasti, toinen pätkä myös laukalla ja maahanmeno hyvä mutta viimeisessä pätkässä hidasti raviin. Siitä pelkät kehut ja ruudun lähetyspaikalle. Meni hienosti reipasta laukkaa aika keskelle, joten palkkasin saman tien lelulla. Välikommentit oli että luoksetulossa jatketaan takapalkalla mutta välillä voi apuohjaaja heittää lelun (kuten tehtiin Jessican treeneissä). Ruudussa namialusta on hyvä joskus mutta pitää tehdä myös ekoja lähetyksiä tyhjään ruutuun (ja onnistuneesta sitten superpalkka).

Sitten oli vuorossa tunnari. Ekalla lähetyksellä Sunny meni löysää laukkaa kapuloille, nappasi lennosta oman suuhun ja toi. Riitta sanoi positiivisesti, että se näytti saaneen hajun jo kaukaa eli ei olisi vain napannut ensimmäistä mahdollista. Otettiin sitten vielä toinen lähetys eri suunnasta. Siinä Sunny meni vasemmalla viistossa oleville merkeille, odotin vähän aikaa ja annoin uuden käskyn. Siitä meni sitten kapuloille, haistoi yhtä väärää ja toi oman varmasti. Ilmeisesti kävi vain rauhoittelemassa itseään merkeillä. Jeah, kaksi onnistunutta toistoa! :D Ohjeiksi saatiin tehdä ensin kuumentavia liikkeitä esim. noutoja (joskus palkattakin) ja siitä sitten tosi vaikeeta yhden piilotusta tai valtavasta määrästä (esim. 40 kapulaa) etsimistä. Koiralle pitäisi saada mielikuva tunnarin virittelyistä, että nyt tehdään töitä ehkä pitkäänkin ja pitää keskittyä. Siitä ei ruokapalkkaa kuitenkaan. Väärän tuomisesta höpöhöpöt ja uusi lähetys, maisteluun ei oikein voi puuttua. Ja luulen, että meidän pitäisi nyt treenata sellaisilla kapuloilla, jotka ei varmasti _koskaan_ oo olleet meillä. Niin ja koska tunnari onnistuu joka toinen kerta, pitää ennen SM:ia saada epäonnistunut suoritus x) Tehtiin myös yksi paikkamakuu, joka oli aivan hiljainen mutta maahan-käskyjä tarvittiin useampi. Riitta teki Sunnylle myös juoksuntarkistuksen, joka meni hyvin.