Eilen osallistuttiin Jari Suomalaisen kurssille. Ryhmässä oli Heli&Jymy, Anna&Marta sekä Nora&Ferrari eli kaikki möllitasoisia. 3-luokkalaisten ryhmän jälkeen kenttä oli täynnä esteitä ja alkoi vähän hirvittää... Jari kysyi, osaako koirat takaakierron ja nyökyttelyistä totesi, että sitten niiden kanssa on tehty liian vaikeeta :D Eli idea oli, että pentujen kanssa tehdään paljon suoraa ja vähän kiemuroita , niin että ne oppii juoksemaan täysillä ja sitten siinä sivussa kääntymään.

Ensin katottiin kontakteja. Lyyti meni tuttuun tapaan muuten reippaasti mutta hidasteli alastuloissa. Nyt sitten treenataan vaan sitä, että se itsenäisesti laittaisi tassut maahan, kun nyt mä oon auttanut sitä tosi paljon. Jos se hidastuu alussa, kun joutuu miettimään, niin se ei haittaa - vauhtia tulee sitten, kun se tietää, mitä tekee. Jos palkkaan lelulla, olisi hyvä saada Lyyti edes tarttumaan siihen kontaktilla ollessaan - väkisinkin se tulee pois, kun alkaa repiä. Tässä summittaiset ratapiirrokset (piirretty vähän ahtaaksi, radalla tilaa tuntui olevan):

Eka tehtiin oikenapuoleista rataa. Rimat oli 30-45 ja pidin lelun kädessä. Lyyti meni ihan sairaan kovaa :D Se ei oo varmaan ikinä ollut niin nopea <3 Lähdin yhtaikaa ja 5-hypylle tuli takaaleikkauksen yritys takaaleikkauksen sijaan ja Lyyti irtosi niin hyvin, että kiersi koko hypyn. Jatkettiin kuitenkin matkaa ja loppu meni hienosti. Tokalla kerralla jätin sen lähtöön ja kutsuin pituuden kohdalta. Taas se tuli täysillä ja nyt oli helpompi ohjata päätyhypytkin, kun olin eri puolella ja ajoissa.

Huilitauon jälkeen vasemmanpuoleista rataa ja nyt Lyyti oli jo hitaampi, edelleen ihan reipas mutta ei niin tykki kuin ekalla radalla. Ekalla kierroksella jätin lähtöön, tokalla lähdin yhtaikaa ja takaaleikkasin 4-esteelle, tällä kertaa onnistuneesti, Lyyti irtosi myös vitoselle sivusuuntaan tarpeeksi. Mutta edelleen vauhtia ei ollut tarpeeksi. Tehtiin sitten vain suora, jossa oli esteet 1-3, sitten kutonen eri suuntaan, putki, 8 ja 9. Revitin oikein kunnolla ja lähdin yhtaikaa ja nyt vauhtia oli tarpeeksi. Lyyti sai valita putken pään ja valitsi seiskaesteenä olleen pään. Tällä kierroksella putosi vika rima (45 cm), kun avasin lelun kädessä just ponnistuksessa. Tokalla kierroksella pysyi rimatkin.

Jarin mielestä on ihan hyvä, että pidän lelua kädessä. Luultavasti ollaan tehty liian vaikeita treenejä, joista Lyyti on tullut helposti epävarmaksi. Nyt kun Lyyti kerran osaa jo perusohjaukset, niin voidaan tehdä enemmän helppoa juttua ja suoraa - tärkeintä on nyt vauhti. Ja se vauhti pitää vaatia eli jos sitä ei ole tarpeeksi, pitää tehdä joku tollanen suora lopuksi. Kisoissa se varmaan tulee jonkin verran valitsemaan vääriä esteitä, mutta sehän ei mua haittaa. Tosi positiivista on se, että Lyyti juoksee eteenpäin eikä "ylöspäin" kuten monet porkkikset (Sunnykin, jos ymmärsin oikein, mitä Jari tarkoitti) ja hyppää myös hyvin, vaikka esteitä on jo vähän nostettu. Ja taistelutahto on elintärkeää, sitä pitää pitää yllä.

Olipas taas motivoiva treeni, tuli ihan kauheesti lisää intoa tohon väsäilyyn :) Kiitos vielä Helille järkkäilystä!