Maanantaina oli Helena kouluttamassa ja tällaisia ratoja tehtiin. Rimat oli 30-45 cm ja pysyivät ylhäällä. Jälleen Lyyti oli reipas liitäjäkoira, vaikka rata oli aika mutkainen ja vaikea. Muutos on ihan selkeä verrattuna 3-4 viikon takaiseen. Tässä on monta mahdollista muuttujaa, mutta laitanpa ne kaikki ylös varmuuden vuoksi: Lyyti ei ole joutunut odottelemaan puussa kiinni edellisen ryhmän ajan, lämpötila ei oo enää +30 vaan +25 ;), Lyyti on saanut vähän enemmän ruokaa, sillä on ollut viilennysloimi matkalla treeneihin, se on ollut kotona eikä mökillä edeltävän viikonlopun, pidän lelua kädessä, riekutan ennen lähtöä ja lähden yhtaikaa. Jos vielä muistan jotain, niin lisään ne tähän. Empiirisen tutkimuksen paikka ;-)

Me aloitettiin puomilla ja kepeillä. Puomilla otti hyvin kontaktin, vaikka juoksin metrin verran ohi mutta ravaa kuitenkin alastulon. Eiköhän se siitä varmuuden myötä. Mutta kepit!!! Tähän asti Lyyti on treeneissä ohjureilla joko hyppinyt ohjureiden yli tai sitten kävellyt kepit ahdistuneen näköisenä. Kotona ollaan tehty pari toistoa silloin tällöin verkoilla, siellä on mennyt ihan hyvin. Mutta maanantaina kun tehtiin ohjureilla, niin Lyyti pujotteli varmasti, itsenäisesti ja pää alhaalla ilman ahdistuksen häivääkään eikä meinannutkaan pomppia pois! Ja tosiaan pujotteli eikä kävellyt! Herneet on kohdanneet :D

Ratatreeni aloitettiin valkoisesta radasta, joka mentiin ensin kaksi kertaa kokonaan. Lähdin yhtaikaa, kakkoselle ennakoiva valssi, kutoselle takaaleikkaus, ennen kasia valssi, ysin pyöräytys sisäkautta, putkelle takaaleikkaus, 12 ulkokautta ja sen jälkeen valssi. Kasista Lyyti tuli ohi, kun en ohjannut yhtään, kiirehdin vaan. Ja kakkoselta Lyyti oli menossa eteenpäin - tämä korjautui, kun laitoin lelun vas. käteen. Muuten kai ok paitsi että kumartelin taas, argh. Kokeiltiin sitten paria eri ohjausta eli vitosen jälkeen persjättö (vähän tuli kiire mutta onnistui just ja just :D), valssi 8-9-väliin ja 9 ulkokautta. Jotain muutakin kai, mutta dementia iskee taas.

Sitten mustaa rataa. Olin valmiiksi ajatellut, että keppejä me ei ainakaan tehdä mutta kun muut teki puolikkailla ja ohjureilla, niin mekin kokeiltiin. Ja Lyyti meni molemmat kerrat upeasti <3 Viime viikolla se ei osannut pujotella, nyt menee radan osana... Ohjaukset: kolmoselle valssi, vitoselle takaaleikkaus, ysin jälkeen valssi, 11:lle takaaleikkaus. Lopetettiin toisiin keppeihin. Kaikki muu meni ihan ok paitsi välistäveto, jossa en vetänyt selkeästi vaan sähläsin ties miten päin. Elementary, Watson... Mutta olipahan taas innostavat treenit :)

Eilen mulla alkoi loma ja käytiin aamulla Tiltun & Derin ja Retun kanssa tokoilemassa, otin pelkän Sunnyn, kun Lyyti on päässyt yksinään niin paljon Sunnyn saikun vuoksi. Sunny teki ihan kivasti mutta näytti kärsivän kuumuudesta - kentälle paistoi aurinko. Paikallaolo Derin kanssa hyvä, kävin muutaman kerran palkkailemassa. Liikkeestä istumiset meni joka kerta hienosti, ruutu oli ihan onneton, luoksetulo vähän löysä mutta laukkasi ja pysähtyi kuitenkin. Derin häiriöksi harjoiteltiin myös käskystä haukkumista (palkkaa itsensä) ja siitä käskystä hiljenemistä (namipalkka). Hyvin totteli ja Deri teki hienosti myös. Lopuksi tehtiin Tiltun ohjaamana ihan kunnon seuraamiskaavio. Mulla oli nami kädessä, palkkasin paikallakäännöksistä ja askelista. Oisikohan päässyt yksi pieni henkäys koko kaavion aikana. Tämän upean itsehillinnän palkinnoksi Sunny sai possunkorvan - ja itsehillintä oli mennyttä. Sunny haukkasi possunkorvan mausteeksi mun kättä. Toinen hammas osui etusormen niveleen, toinen peukalon kynteen. Sattuu ihan helvetisti ja minkäs teet kun koira oli seurannut hienosti :D Joka kerta mulla on treenien jälkeen joku haava jossain mut ei oo kyllä ikinä näin pahasti osunut. Verta, hikeä ja kyyneliä vai miten se oli ;-)