Lauantain heppakisojen jälkeen olin ihan valmis vaihtamaan kaikki eläinharrastukset postimerkkeilyyn... Mutta eihän se nyt käy päinsä, joten ei auta kuin treenata. Lyyti on juoksujen jälkeen käynyt tekemässä yhden hyppytreenin, ihan perussarjaa 5 estettä, 20 cm korkeus ja 6 jalan välit. Ekalla kerralla lelu oli sarjan päässä ja Lyyti hyppäsi kaksi viimeistä yhdellä loikalla. Sitten meni pari kertaa tosi hitaasti (osui kyllä joka väliin). Viimeisellä kerralla menin kutsumaan, nyt hyppäsi hyvin ja osui joka väliin. Lisäksi tehtiin taipumisen pentuharjoitusta, joka parin toiston jälkeen alkoi sujua, tällä siis jatketaan. Muista esteistä tehtiin kontakteja (meni samoin kuin ennen taukoa) ja rengasta (Heli palkkasi, kaksi kertaa meni sivusta mutta korjasi aina kun tajusi, ettei tullut palkkaa).

Sunny oli viikko sitten avustaja- tai siis häiriökoirana ATD:n ja Munkan toko-ottelussa. Santeri oli kipeä, ontuili su-ti, joten maanantaina teki vain kaksi paikallaoloa, joista ekassa piippasi vähän, toisessa ei. Juoksuntarkistuksessa oli vähän huolestuneen näköinen, joten siinä mennään takaisinpäin. Täytyy miettiä, josko tekis aina ennen koepaikallaoloa yhden lyhyen makuun, jos rauhoittuisi siitä. Lisäksi tehtiin yksi tunnari, jossa Sunny toi kaksi väärää ja kolmannella oikean (kun mulla oli jo mennyt hermo).

Tästä sitten sujuvasti pääasiaan eli eilisiin Mari Leiviskän ja Sirke Viitasen treeneihin. Vitsit miten hyvät treenit - postimerkkeily saa vielä odottaa. Aloitettiin Marin tekemällä juoksuntarkastuksella, mulla oli nami kädessä. Sunny ensin vähän mulkaisi Maria mutta sitten tuntui muistavan, mistä hommassa on kyse ja seisoi hienosti paikallaan. Sitten näytettiin seuraamista, ensin paikallakäännökset namin kanssa, sitten pidempi pätkä ilman välipalkkaa. Paikallakäännöksissä Sunny sanoi yhden piipin tuskin kuuluvalla äänellä mutta kuitenkin. Pidempi pätkä meni tosi hienosti hiljaa. Epäilin Marille, että eka piippaus saattaa tulla jo mun seuraa-käskystä ja tämä todistettiinkin oikeaksi. Tarkoituksena oli palkata hiljaisesta käskystä, Sunny ei tajunnut yhtään ja alkoi katsella muiden koirien treenausta piippailen tylsyyttään :D Mutta tästä pitää nyt aloittaa eli rauhoittaa perusasennosta lähteminen. Ensin käsky, sitten vasta liikkeellelähtö, ettei kaikki kuumentava tapahdu yhtaikaa. Ja sitten vaan kotona perusasennossa käskyn sanomista ja sitten palkkaa, kun Sunny on hiljaa. Mari myös sanoi, ettei kannata tehdä kaikista vaikeinta asiaa eli paikallakäännöksiä ekana treeneissä vaan joko ekana helppoa seuraamista (-> onnistumisia --> palkkaa) tai sitten jotain ihan muuta liikettä.

Sirken kanssa treenattiin tunnaria.  Sunny oli tosi alhaisessa vireessä (mihin olen pyrkinyt!) ja lopputulos oli se, että se kiersi kapuloita, haisteli maata, katteli muualle ja aika pitkän ajan päästä haki sitten oman kapulan. Huh, ei sitä nyt ihan noin paljon ole ahdistanut! Tai jos on, niin se on purkanut sen sähläämisellä. Todettiin, että nyt ollaan siinä vaiheessa, että kumpikaan meistä ei usko onnistumiseen vaan molemmilla on valmiiksi väärä asenne. Ja Sunnylla on näin ollen hävinnyt motivaatio koko liikkeeseen - se tuo vaan jonkun että tehtäis jo jotain kivempaa. Tehtiin sitten toinen kierros niin, että Sirke vei kapulat normaalisti mutta mä kävin lisäksi piilottamassa toisen oman päinvastaiseen suuntaan. Sunny etsi ensin sen (hitaasti), sitten haki vielä toisen oman muiden kapuloiden joukosta (erittäin hitaasti). Näin koira saa onnistumisen ja samalla muistutuksen, että nenää pitäis käyttää. Seuraavalle kerralle nostin sitten virettä possunkorvalla ja tehtiin sama uudestaan. Yksinäisen oman etsi hienosti ja sai palan possunkorvaa. Sitten lähetin kapulariville, jonne meni ravilla, haisteli kaikki (avasi suuta yhden väärän kohdalla mutta ei maistanut), löysi oman ja palautti laukassa!!! Uskomatonta :D Mä olen siis laskenut ja laskenut sen virettä, huonontanut palkkaa jne, niin että Sunnylla on nyt niin alhainen motivaatio, että se ei yhtään halua tehdä tätä juttua. Ohjeet jatkoon: Nyt siis paremmalla palkalla tällaista kahta tunnaria. Onnistumiset täytyy saada 50:stä vähintään 80-90 prosenttiin. Lisäksi jos alkurutiinit ahdistaa, voi laittaa tunnarin valmiiksi, tehdä jotain muuta ja sitten käydä ohimennen etsimässä oma. Mun ei kannata mennä enää kapuloiden luo, koska Sunny on mennyt jo paineistumisen puolelle. Jos se menee hirveetä vauhtia, voin pysäyttää sen, käydä vaikka palkkaamassa mutta itse palaan sitten lähtöpaikkaan, eli se saa itsenäisesti tehdä töitä. Jos tulee väärä, en saa hermostua vaan otetaan uudelleen. Huh, miten tän liikkeen saakin sössittyä kaikilla mahdollisilla tavoilla!