Me ollaan kohta enemmän tauolla kuin treeneissä... Ensin Lyytillä oli juoksut, sitten oli hallinkunnostusviikko, sitten päästiin kaksi kertaa treeneihin - ja nyt sillä on kennelyskä. JES. Maanantaina niiskutteli, sitten yski koko yön ja tiistaipäivän ja sen jälkeen helpotti, on yskähdellyt vain muutamia kertoja päivässä. Jos vähänkään juoksee tai innostuu, niin köhiminen alkaa heti. Sunnyyn ei ole onneksi tarttunut, toivottavasti ei tartukaan. Mutta toki Sunny on myös paitsiossa kimppatreeneistä. Viikonlopun Lyyti on äidin kanssa mummilla vanhusten kaverikoirana (kun se on niiiiin kiltti ;-)), että siellä saa ainakin huilata lämpimässä.

On näköjään jäänyt parit treenit päivittämättä. Lyytillä oli toiset agitreenit, kouluttajana oli Jenna. Lyyti esittikin sitten kaikki vaihteensa n. 7 esteen pätkällä: ahistaaaaaa-koomailun ja tänne-jo-se-lelu-perkele -asenteen. En oikeen tiiä, mikä sitä ahisti toisessa päädyssä. Siellä oli muut koirat ja paljon ihmisiä (seuraavan ryhmän ohjaajat olivat jo paikalla). Siellä myös tehtiin mutkia mutta onhan se niihin tottunut. No, onneksi oli myös niitä vauhdikkaita pätkiä, muuten ois alkanu masentaa ja pahasti ;-) Jennan kanssa todettiin kontakteilla hidasteluun, että voitais ottaa lelupalkkaus takaisin, kun kerran Lyyti tietää oikean paikan niin hyvin ja on niin kiltti, ettei sen pitäis alkaa sikailla (kuuluisat viimeiset sanat...) Jos tulee yli, niin sitten palautetta, pitäisi kyllä riittää sille. Pakko niitä kontakteja on nopeemmaks saada. Mitäs vielä... Rimat oli 35-50 ja taisivat kaikki pysyä ylhäällä. Ja kerran Lyyti astui pituuden palikoiden päälle mutta muuten meni hyvin että kai tuli vaan väärä ponnistuspaikka tms.

Sunnyn kanssa käytiin viikko sitten perjantaina lappalaistreeneissä Tuomarinkartanossa. Tehtiin ainakin ruutua, jossa eka oli namialusta. Sunny meni hienosti ruutuun, pysähtyi käskystä ja sitten vasta huomasi alustan, täydellistä. Tehtiin myös lyhyeltä matkalta keskikohtaa jne. Jatkettiin myös seuraamisen liikkeellelähtöprojektia tai siis sitä käskynsanomista ja mun mielestä päästiin jo vähän eteenpäin. Välillä tehtiin liikkeestä istumisia, jotka onnistui kaikki, ja sitten jatkettiin taas seuraamista. Ja lennosta lähtöjä tehtiin myös, ne oli kaikki hiljaisia. Tunnarissa muistaakseni etsi hyvin yksittäisen piilotetun oman, kapuloilla nosteli yhtä tai useampaa väärää mutta ei harkinnutkaan niiden tuomista vaan toi oman. Ilmeisesti ollaan nyt päästy sen ahistumisongelman yli ja palattu vanhaan. Huomattava parannus siis :D