Eilen käytiin Helin ja Iidan kanssa tekemässä hyppytreeniä. Oikea ratkaisu oli siis pyytää jotakuta kattomaan, sekä Jymy että Lyyti meni heti paljon paremmin. Tehtiin ensin taipumista viidellä hypyllä mutta en laittanut Lyytiä istumaan vaan lähetin sen lennosta. Meni taipumisen paremmin kuin ikinä, edes puolieroa ei huomannut. Pari kertaa tuli lisäaskeleita mutta ne johtui suurimmaksi osaksi huonosta ponnistuspaikasta ekalle (lennosta lähetyksen paikka on vaikee kattoa) ja kerran palkka oli liian kaukana. Lisäksi tehtiin perussarjaa (5 hyppyä, 6 ft välit, 20 cm korkeus), jossa kutsuin mutta en edes vilkaissut koiraa - ja Lyyti meni joka välin oikein :D Toinen kierros oli kaikkein paras. Ilmeisesti Lyyti on siis tauon aikana kehittynyt fyysisesti niin paljon, että pystyy näihin ilman suurempia ongelmia. Ei meinaan vielä kesällä mennyt näin hyvin.

Tänään oli pennulla ohjattu tokokurssi, ei kuitenkaan pentukurssi vaan alempiin luokkiin tähtäävä kurssi ;-) Tokoa ei oo tehty juuri yhtään ikiaikoihin, joten odotukset eivät olleet kovin korkealla. Tehtiin aluksi kontaktikävelyä eli ilman mitään vihjeitä annoin Lyytin tarjota kontaktia. Pari palkan jälkeen se olikin seuraamassa tosi pätevästi, vaikka muut koirat pyörivät ympärillä, joten tosta täytyy aloittaa tulevaisuudessakin. Seuraavaksi sitten katottiin, mitä koira tarjoais ja Lyyti tarjosi hienosti istumista, maahanmenoa ja sivulletuloa. Jatkettiin perusasennoilla ja pienillä seuraamispätkillä, joista parhaat oli niitä, joissa katsoin peiliin eli en koiraan :D Mutta seuraamisen Lyyti on nyt oikeesti tajunnut ilman apuneuvoja. Joskin Kyran ja toisen koiran pyöriminen edessä oli liian suuri häiriö vielä... Nopeet maahanmenot lennosta ja vasemmalla puolella oli tosi hienoja, samoin paikallaolo (n. 1,5 min, palkkasin 15 sek välein). Se osaa sittenkin jotain, vaikkei me treenata!

Kurssin jälkeen lähettiin vielä Janinan kanssa jatkoille sirkuskentälle treenaamaan Sunnya ja Zulia. Sunny tuntui jotenkin jäykältä lämmittelylenkillä (samoin eilen illalla ja tänään aamulla), joten jätettiin vauhdikkaimmat jutut pois suunnitelmasta. Taitaa olla aika ottaa lämppäri autoon odotteluajaksi, ilmeisesti takki ei enää riitä. Kentällä Sunny imuroi jäniksenpapanat sillä aikaa, kun rakensin ruudun mutta onneksi myös lopettaa (parista) käskystä ja tekee innokkaasti. Ensin Janina oli tehnyt monta tunnaria peräkkäin ja niistä mikään ei ollut täydellinen. Kerran taisi tuoda väärän ja muuten maisteli mutta toi oman. Kahden jälkeen en enää lähettänyt perusasennosta vaan vapaamuotoisesti, tulos oli silti sama. Sitten kokeiltiin laittaa kapulat ruohikkoon lehtien sekaan mutta tulos oli vielä huonompi: Sunny oli sitä mieltä, että tehtävänä oli etsiä mikä tahansa tunnaritikku ja toi 2 väärää. Vasta kolmannella lähetyksellä tuli oikea.

En ihan hermostunut vaan siirryttiin tekemään ruutua lyhyeltä matkalta. Menee hyvin kun pysäytän mutta ei osaa itse hakea keskikohtaa. Lähetin sekä suoralla n. 5 metrin päästä sekä sivulta ja reunoilta. Vinolähetyksistä kokeilin myös suorilta maahanmenoa, reagoi tosi hyvin. Lisäksi tehtiin seuraamista ilman paikallakäännöksiä sekä liikkeestä istumista, jotka molemmat meni hyvin. Ei hermo pitänyt perusasentotreeniä... Lopuksi Sunny sai jäähdytellä itsensä imuroiden papanoita sillä aikaa, kun olin Janinan avustajana. Toivottavasti ei tuu masu kippeeks.