Meitä Santerin kanssa hemmotellaan huippukouluttajilla; tänään vuorossa oli Korrit. Tultiin 10 min myöhässä vaikka lähdin ranskan kurssilta etuajassa, seuraavalla kerralla täytyy kyllä lintsata kokonaan... Muut oli tehneet sillä aikaa häiriötreeniä, me päästiin kuitenkin mukaan vielä paikallaoloon ringissä. Käveltiin kaikki toistemme koirien ympäri ja sivulta maahanmenossa & maasta sivulletulossa oli kunnon häiriöt. Samaan tyyliin tehtiin kaukoja, puolet ohjaajista meni ringin ulkopuolelle ja puolet sisäpuolelle. Mä olin sisäpuolella ja matkaa koiraan oli vain pari metriä. Sunny teki sairaan makeita vaihtoja (siis todella!) mutta maassa ei meinannut pysyä. Ei se mun mielestä muista käskyistä ottanut häiriötä, ennakoi vaan mun käskyjä, mikä tietysti on myös huono.

Yksittäisliikkeissä aloitettiin tunnarilla, tällä kertaa yllättäen taas kahdella n:llä! Riitta kävi laittamassa ison määrän kapuloita sekaisin maahan ja mä kävin ensin kaksi kertaa piilottamassa oman taakseni. Sunny löysi yksittäisen hyvin, sitten kävin viemässä kapulan väärien taakse (väliä vääriin ehkä 5-10 cm). Sunny meni kapuloille, haistoi paria väärää, osui oman kohdalle ja toi sen varmasti. Kokeiltiin uhkarohkeina vielä toisen kerran, nyt oma oli väärien oik. puolella. Sunny taas haistoi päältä muutamaa väärää, sitten sai hajun omasta ja toi. Tää liike on kyllä ihan ihmeellinen. Lauantaina tuli vääriä ja maisteluita ja ties mitä, nyt taas oli ihan kympin suorituksia kaikki! Mutta tota oman piilottamista taakse tehdään nyt jatkossakin, samaten pidetään isoa määrää kapuloita. Toivottavasti pysyy hyvänä.

Toista vuoroa odotellessa tehtiin seuraamista (oikein innokasta ja vahingossa saatiin pari hiljaista paikallakäännöstä, muuten liikkeellelähdöissä ja paikallakäännöksissä piippas), kaukojen s-m-vaihtoa esteen kanssa (tuntuis toimivan) ja luoksetulon stoppia peruuttamalla. Toisella vuorolla tehtiin sitten ruutua, johon halusin vinkkejä hienosäätöön eli keskikohdan löytämiseen. Ekalla kerralla lähetin tyhjään, meni ohi ja kävi ruudun takana olevalla repulla ja muutenkin sääti ylimääräistä. Löysi jossain vaiheessa ruutuun, josta kehuin mutten palkannut. Toiselle yritykselle vein repun kaeummas ja kävin näyttämässä, nyt meni keskelle mutta ilman pysäytyskäskyä ei kyllä ois siihen jäänyt. Seuraavaksi mun ois pitänyt sanoa jes oikeasta paikasta mutta myöhästyin tosi pahasti. Ymmärsin kuitenkin ajatuksen. Sitten kokeiltiin kosketusalustaa, jonka Sunny vanhakoira <3 yllättäen muisti viime talven treeneistä. Tuntui toimivan, Sunny meni määrätietoisesti läppäämään sitä. Viimeisenä tehtiin vielä yksi pidemmältä matkalta (oiskohan ollu 15 m) lähetys, pysäytin, jäi ihan keskelle ja sai siitä ruokapalkan. Nyt sitten tehdään näillä kolmella tavalla. Esim. ensin näyttöruutu, sitten kosketusalustaa ja lisäksi ruokapalkalla motivoituja lähetyksiä. Jos koira jää reunaan, odotetaan että se tarjoaisi keskikohtaa. Aluksi pelkästä yrityksestä voi palkata. Tavoitteena olisi, että jos koira ei kuule jes- tai seis-sanaa, se olettaisi, että on väärässä paikassa ja tarjoaisi korjaamista. Kuulostaa tosi lupaavalta :-)