Lyytin sunnuntaiset radat ja maanantainen taipumistreeni on nyt youtubessa: http://www.youtube.com/user/ajopuu87 Videon katselun (ja Iidalle näyttämisen) jälkeen tuli kyllä mieleen, että ehkä koiran kannattaisi olla nenä kohti ensimmäistä estettä ja että lelun kannattaisi olla sen verran kauempana, ettei se suorastaan laskeutuisi sen päälle... Mutta on se kyllä edistynyt valtavasti toukokuisesta onnettomasta esityksestä.

Santerilla oli maanantaina Ansun ja Tesun treenit. Tehtiin samoja kuin viimeksi eli luoksetulo ja kaukot. Mun pitää ruveta käyttämään isompia nameja, esim. kokonaisia lihapullia mukaan! Nimittäin kaikki heittämäni namit katosivat hiekkaan. Luoksetulon pysähdykset oli tällä kertaa tosi hienot. Jatkossa tehdään naminheittoleikkiä karkuunjuoksemisen yhteydessä, ja välillä käytetään takapalkkaa tai avustajaa namia tai lelua heittämässä ja välillä tietysti suoria tuloja. Kaukoissa näytin, miten ollaan treenattu sitten viime kerran ja Sunny taisi tehdä kaikki vaihdot tosi hienosti. Saatiin sellainen lisävinkki harjoitteluun, että sanon käskyn, heitän namin koiran taakse, sitten taas yksi vaihto ja nami jne. jolloin koira siirtyy koko ajan taaemmas. Samalla tulee etäisyyttä ja koiran ajatukset menee taakse. Otettiin vielä ruutuun meno ruokapalkalla. Uusi vinkki: kun koira on ruudussa, voi heti vapauttaa hakemaan ruokaa repulta (ja vaikka viedä kuppi sitten ruutuun). Nythän olen käskenyt maahan, mennyt hakemaan kippoa ja tuonut sen ruutuun, mikä tietysti kestää tuhottoman kauan eikä palkka tule ruutuun menosta, lisäksi Sunny on alkanut ennakoida maahanmenoa, mikä on tietysti hirveä riski. Välillä tietysti harjoitellaan ruudussa pysymistä! Ohjatun treenin jälkeen tehtiin ensin ruutuun menoa kosketusalustalla ja lyhyellä matkalla. Suoralla lähetykset meni hyvin. Ruudun reunalta meni myös hyvin alustalle mutta takareunalta piti vähän avittaa. Lisäksi tehtiin Riitta Korrin neuvoin seuraamista lelulla, toimi mahtavasti niin kauan kuin viettiä riitti. Eli täytyy nyt tehdä tolla mutta vähän kerrallaan. Keksin myös tehdä liikkeestä istumista peilin edessä, jolloin osasin heittää namin heti, kun Sunny istui. Kaikki toistot oli varmoja ja kohtuunopeitakin. Taidettiin tehdä yksi tunnarikin, muistaakseni Sunny maistoi jotain väärää, nosti oikean ja lähti viemään sitä Janinalle... Ei kuitenkaan vienyt perille asti vaan kääntyi katsomaan mua, että mitä sä siellä oot! Dementia! Lopulta sain kuitenkin oikean tikun käteeni. Ois kuitenkin pitänyt tehdä suurella kapulamäärällä, en taas tiedä, mikä dementia iski mulle.

Lyytikäisellä oli tänään Jennan treenit ja vitsit mä oon vieläkin ihan liekeissä :D Kyllä agility saa pienen ihmisen innostumaan. Tehtiin ensin keppejä. Muuten oli verkot paitsi kahdessa välissä keskellä oli tuplaohjurit ja viimeisessä välissä yksi ohjuri. Tehtiin avokulmia ja umpikulmia, oiskos ollut yhteensä 7-8 toistoa. Lyyti pujotteli joka kerta huipputyylillä eikä meinannutkaan tulla ohjureista yli. Kerran avokulmassa haki kolmosväliä, sitten mietti hetken ja korjasin itsensä oikeaan sisääntuloon. Sitten tehtiin 8 esteen radanpätkää, joka alkoi renkaasta, sitten oli kolme hyppyä slalomina, putki, takaakierto, suora putki ja poispäinkäännös. Rimat oli 50 cm. Otettiin kerran rengas (maksina), joka meni hyvin. Sitten vedettiin rata nollalla läpi ;-)  Alun Lyyti meni tyyliin "tätä me tehtiin jo pentutreeneissä", päällejuoksussa mä muistin kerrankin pitää varpaat menosuuntaan ja poispäinkäännöskin meni oikein, vaikka olikin turhan laaja. Sitä tehtiin myös pari kertaa erikseen, sitten taas pari kertaa koko rataa. Kerran poispäinkäännöksessä Lyyti jo luuli saavansa lelun, jolloin vähän sähellettiin. Vikalla kerralla (vasta) älysin sanoa "kierrä", silloin oli kaarrekin sopiva. Takaakierrossa meni kerran rytmitys sekaisin ja Lyyti hyppäsi esteen edestä. Hyvin meni aina, kun liike pysyi ja viimeinen askel oli kohti siivekettä. Lopuksi kokeiltiin vielä takaakierrossa saksalaista. Siinä vaiheessa Lyytillä alkoi jo vire laskea (keppitreeni + 12 min tauoton ohjaustreeni on harvinaista herkkua keskiviikkoisin, yleensä aikaa on 7-8 min per koira). Sain sen kuitenkin vielä nostettua yhteen juttuun ja leikkiin, joten lopetettiin voiton puolella. Koskahan sitä vois mennä seuraavan kerran? ;-)