Eilen käytiin Pornaisissa kokeessa, tuomarina jälleen Harri Laisi. Kaikki meni pieleen aamusta alkaen. Nukuin pommiin (onneksi vain 20 min), olin unohtanut laittaa auton lämppäriin, Jaffa-pullo vuoti repun märäksi, videokamera simahti heti kisapaikalle päästyämme jne. Pakkasta oli 15 astetta ja kisapaikka oli kylmä maneesi. Et ainakin voi syyttää olosuhteita :D Olin antanut Sunnylle aamuruoan mutta lupasin sille luuta palkaksi. Ei tuntunut olevan eroa meteliin... Juoksuntarkastuksesta mentiin sentään läpi. En saanut Sunnya seisomaan ihan niin kuin piti, mutta Laisi armeliaasti rapsutti vain lavasta ja kyljestä. Liikkeet tehtiin samassa järjestyksessä kuin viimeksi ja sarja alkoi lupaavasti:

Paikallaolo 0 : Sunny oli noussut istumaan noin puolessa välissä ja tais vinkua koko ajan. No tän voi laittaa kylmän piikkiin.

Tunnari 0: Meni kapuloille laukassa, maistoi jotain ja toi vaan jonkun. Ei ollut paljon yritystä. Olin ajatellut tekeväni ennen kehää ulkona yhden piilotusta, mutta ei siellä pakkasessa voinut olla.

Ruutu 0: Tää oli kyllä ihan työtapaturma. Ennen ruutua oli lintuja, jotka lähtivät lentoon Sunnyn nenän eestä. Santeri kuitenkin jatkoi matkaa ruutuun (!) mutta sen verran ajatus karkasi, että meni takareunasta yli. Odotin hetken, jos olisi korjannut mutta näin kun se alkoi mennä maahan. Huusin äkkiä tule-down mutta siinä ajassa se ehti jo etureunasta yli. Että kai tähän voi tyytyväinen kuitenkin olla.

Seuraaminen 7: Piippasi ehkä paria suoraa lukuun ottamatta koko ajan. Parissa kohdassa kontakti tippui mutta paikka tais pysyä. Otti kaikki perusasennot kuitenkin.

Luoksetulo 5½: Se reagoi pysähdyskäskyyn - mutta istui! Maahanmeno ja loppuosa oli hyviä.

Hyppynouto 10

Istuminen 9½: Piippaaminen tais olla ainoa virhe

Metalli 9½: Tällä kertaa malttoi pysyä istumassa, kun otin kapulan.

Kaukot 7: Meni hienosti maahan ja istumaan taaksepäin mutta sen sijaan tuli seisomisissa askelia eteenpäin... Kun toiselle kumartaa, niin toiselle pyllistää...

Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä 153 pistettä, ei tulosta. Eipä olla noin huonoja pisteitä saatu, kun ollaan kehään asti päästy... Mut oli sentään hyviäkin asioita, oikeastaan kaikissa paitsi tunnarissa ja paikallaolossa näkyi viime aikojen treenien tulokset.

Kisojen jälkeen lähettiin reippaina tyttöinä vielä Lyytin kanssa hallille, jossa ei ollut ketään muita ja esteet oli suunnilleen täydellisillä paikoilla :D Otettiin lämmittelyksi eteenlähetystä putkella ja 30 cm hypyllä. Lähtee aika kivasti jalkojen välistä menemään. Sitten keppejä (verkot muissa väleissä, keskellä kahdessa välissä tuplaohjurit) ja nyt mun mielestä meni aika tasaisen hyvin, ei ollut erityisen huonoja toistoja ollenkaan. Otettiin suoralla ja kulmista sekä umpikulmaa putkelta. Kerran Lyyti päätyi väärälle puolelle, sitten mietti hetken ja löysi oikean välin. Raksuttaa! Sitten pari toistoa puomilla ja A:lla, molemmissa kontakti on nopeutunut jo tosi paljon. Vielä tehtiin harjoitusrengasta (ei kehikkoa mutta alta pääsee) maksikorkeudella kutsumalla, lähettämällä ja vieressä juoksemalla. Ekalla kerralla ei oikeen tajunnut ja tuli ohi. Muut oli oikein hyviä, selvästi katsoi, mihin hyppäsi.

Tänään käytiin Santerin kanssa treenaamassa, kouluttajana Riitta Korri. Sunny oli halliin tullessa todella innokas ja tehtiin siinä vuoroa odottaessa kaukoja (palkka namin heitto). Sain tehtyä hyvin niin, että onnistuneesta vaihdosta lensi nami, epäonnistuneesta tuli höpöhöpö-palaute. Toimi sairaan hyvin! Ehittiin vielä väsätä seuraamispätkiä mutta sitten laitoin Sunnyn hihnaan ja keskityin kattomaan kavereiden treenejä. Sillä aikaa se laski vireensä ja keskittyi haisteluun. Kun tuli meidän vuoro, se olikin laskenut tosi alas. Aloitettiin tunnarilla, toi oman mutta pudotti sen vähän ennen mua ja löysi jotain maasta. Tehtiin sitten toinen vähän innostettuna, osui suoraan omalle ja tällä kertaa toi sen mulle asti. Positiivista oli kuitenkin, että molemmilla kerroilla valkkas oman!

Lisäksi tehtiin seuraamista. Sitä ennen yritin sanoa ääneen eilen saamaani ajatusta, eli että Sunny ajattelee niin paljon loppupalkkaa, ettei pysty täysillä keskittymään liikkeisiin, vaikka tekeekin ne ihan ok. Vedettiin sitten pieni pätkä ohjattuna, palkkailin hiljaisista liikkeellelähdöistä, käännöksistä tai pysähdyksistä. Tällä kertaa piippaaminen rajoittui muutamaan käännökseen. Jos se ees tollee menis kokeessa, niin se kyllä riittäis mulle! Riitta heitti ajatuksen, että Sunnylle piippaaminen ois namin vaatimista. Se on luultavasti tismalleen näin. Ja silloin vaikka se välillä onkin hiljaa ja mä palkkaan siitä, niin sen mielentila pysyy samana. Kokeiltiin sitten seuraamista lelun kanssa. Alku näytti ainakin ihan lupaavalta, joten täytyy jatkaa tolla linjalla. Lelun kanssa Sunny on ehkä rennompi, kun leikkiminen on sen mielestä ihan kivaa mutta ei elämäntarkoitus (kuten ruoka) ja siinä repiessäänhän se saa sitten myös purkaa patoutumistaan.