Monet treenit jääneet taas päivittämättä. Viime maanantaina oltiin Sunnyn kanssa kimppatreeneissä. Oli aika hyvä meno päällä kuten aina noissa :D Onpahan kunnon häiriötä. Aloitettiin seuraamisella seinän vieressä, kun noissa tilanteissa Sunnyn kontakti yleensä tippuu. Aika hyviä pätkiä saatiin. Sitten tehtiin ruutua, tällä kertaa pelkästään tyhjää. Meni joka kerta hienosti keskelle mutta tarjosi tosi hanakasti maahanmenoa. Myös sivulähetykset tyhjään meni hyvin ja kerran Sunny jopa peruutti etureunalta keskelle!!! Taidettiin ottaa myös luoksetulon pysäytyksiä lyhyeltä matkalta - pitkään hallissa ei ollut tilaa. Välissä tehtiin myös ihan pari vaihtoa kaukoja, sitten oli tarkoitus ottaa tunnaria mutta Sunny oksensi pallon kaikkea päivän mittaa syömäänsä... En tiedä, oliko lihikset liian suolaisia vai oliks se vaan hotkinut ne. Lopetettiin siihen sitten. Sunny oli aika vauhdikas koko treenin ja pomppi paljon mutta ei ollut sen jälkeen yhtään kipeämpi - mahtavaa :-)

Keskiviikkona agitettiin Jennan ohjaamana. Eka otettiin pari kertaa kepit täysillä verkoilla vaikeista kulmista. Lyyti pujotteli upeasti <3 Nyt vaan pitäis päästä eroon verkoista. Sitten tehtiin ohjaustreeniä, jossa sählättiin varmaan kaikki mahdolliset virheet :D Tärkein huomio oli se, että Lyytin on vaikea hahmottaa (?) korkeaa hyppyä esim. pakkovalssin jälkeen eli kun tavallaan sen pitäisi paikaltaan ponnistaa yläviistoon. 45 cm hypyllä meni hyvin. Toi on varmaan nyt isoin hyppytekninen ongelma sillä tällä hetkellä. Ja pöytää se ei tajunnut ollenkaan! Kiersi sen ympäri ja tarjosi putkia sen vieressä. Kerran kun meni, niin sen jälkeen ei ollut ongelmaa. Lisäksi tehtiin rengasta erikseen ja pituuden jälkeen kutsuttuna, ohjattuna ja lähetettynä. Joka kerta meni oikein mutta kerran Lyyti törmäsi siihen ponnistettuaan huonosti :-/ Ei kuitenkaan vaikuttanut fyysisesti eikä henkisesti onneksi! Tämä treeni tehtiin namipalkalla, josta Lyyti innostui tosi hyvin. Lisäksi tehtiin vähän puomia, mutta se vaatii lelupalkan, että tulis tarpeeks nopeesti alas. Tehtiin kuitenkin yhteensä aika paljon ja Lyyti oli hyvin mukana koko ajan.

Lauantaina oli vika kerta tokokurssia (viime lauantainenkin jäi päivittämättä). Tehtiin vähän kisamaista pätkää, ei mennyt kokonaisuutena kovin hyvin mutta pätkittäin joo ja Pipsalta tuli aika hyvät vinkit jatkotreeniin. Seuraamisessa kävelen nyt ihan liian hitaasti, mikä näyttää siltä, että odottelen koiraa. Siinä Lyyti on aika tarkka. Pidetään se siis hitaana ja aletaan tehdä lelupalkalla reippaampaa seuraamista ja kestoa - unohdetaan tarkkuus hetkeksi. Luoksetulossa Lyyti lähti aika hidasta laukkaa enkä mä malttanut olla kannustamatta sitä. Loppuasento oli kyllä hyvä. Niitä pitää nyt tehdä monella tavalla yllätyksellisinä. En saa aina herätä eloon hitaasta lähdöstä. Seisomisessa pysähtyi hienosti ja pysyi seisomassa mutta sivu-käskystä meni maahan. Eli tämän keskiosa on kunnossa, pitää vielä tehdä alku (eli seuraaminen) ja loppuasento. Maahanmenoa ei tehty. Hyppy tehtiin seisomasta seisomaan eli ilman alku- ja loppuasentoja ja niin se olikin aika täydellinen. Lyyti taas näytti miettivän ihan muuta mutta käskystä lähti jäntevään ja päättäväiseen hyppyyn. Käskystä jäi niille jalansijoilleen ja pysyi siinä vapautukseen asti. Jee. Kisamaiset treenit pitää jatkossa suunnitella paljon paremmin ja tehdä heti treenin alussa. Toi oli liian vaikeeta tehdä ilman palkkaa, joten palkkasin sit kuitenkin pari kertaa. Tietysti asiaa auttais se, että ylipäätään treenais ;) Tuon ohjatun pätkän lisäks tehtiin alussa luoksepäästävyys (10) ja paikallaolo (pysyi sivulla mut sit ei mennyt ekasta maahan :D itse makuu hieno). Itsekseen tehtiin hyppyä niin, että lelu valmiina, että mä heitin lelun perään jne - joka kerta lähti tosi hvyin. Kyllä siitä varmaan kohtuupienellä työllä sais valmiin alokkaaseen mut hemmetti kun oma motivaatio ei tahdo riittää Lyytin kanssa tokoiluun. Yks agikoira ja yks tokokoira tuntuu riittävän...