Lyytikäinen kunnostui taas kauneuskilpailuissa sunnuntaina olemalla ROP :D Tuomarina oli Markku Kipinä, paikka oli Hakunila ja muita porkkiksia oli muistaakseni 6 kpl. Tällainen oli Lyytin arvostelu:

"Tyypiltään erinomainen tasapainoisesti rakentunut pitkälinjainen narttu. Hyvä koko. Hyvä kallo & korvat. Kallo-osa [tän pitäis kai olla kuono-osa] saisi olla täyteläisempi. Hyvät silmät & korvat. Hyvinkulmautunut. Hyvä turkki. Vankka runko. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin." AVO ERI 1, SA, PN1, SERT, ROP. Huomatkaa arvostelusta varsinkin se, että korvat oli niin hyvät, että se piti mainita kahteen kertaan! Kahdessa aikaisemmassa arvostelussa korvat on olleet "hieman kookkaat". Huvittava on myös toi "vankka runko" - meidän höyhensarjalaisella :D

No, näytelmistä oikeiden hommien puolelle. Agilitytreenit on menneet kokonaisuutena kohtuullisesti, joskin yhdet surkeat hyppytreenit tuli tehtyä viime päivityksen jälkeen. Nyt ollaan myös treenailtu taas keppejä kotipihalla. Viime viikolla laitoin vaihtelun vuoksi vain 6 keppejä, kun tuntui, että Lyyti meni alun aina nopeemmin kuin lopun. Ei se kyllä vielä oo yhtä nopee kuin verkkojen kanssa, oikeastaan aika hidas, mutta ainakin se kattoo eteenpäin ja näyttää kuitenkin yrittävän matalaa tyyliä. Ehkä se varmuus palaa sitten toistojen myötä. Sekin on varmaan positiivista, että se tietää, kun menee väärin.

Tänään tehtiin Jennan treeneissä 12 esteen rataa. Rimat oli 55-60, myös takaakierroissa. Yksikään rima ei pudonnut mutta takaakierroissa Lyyti joutui selvästi miettimään kroppansa kampeamista ylös, joten hyppytekniikkatreenejä pitäis nyt vaan päästä tekemään. Radan alussa leijeröitiin niin, että koira jatkoi hyppyjä kaarevalla, kun ohjaaja oli välissä olevan putken toisella puolella. Yllättäen Lyyti meni sen ekasta kerrasta ja joka kerta oikein, vaikkei tota oo juuri harjoiteltu! En siis oo ollut ihan väärässä, kun oon ajatellut, että kyllä se etenee ja sillä voi leijeröidä, kun vaan käsi on pitkällä eikä tee mitään vetämiseen viittaavaakaan. Ekalla kerralla muuten kun lähdettiin yhtaikaa, se hyppäsi siivekkeen yli - kun mä olin päästänyt sen sivusuunnassa liian lähelle mua ja siitä sit lähdettiin liikkeelle. Koskahan mä oppisin olemaan tarkkana ton ykköshypyn kanssa... Tänään keksin siihen myös yhden uuden idean. Aina ennen kuin ruvetaan tekemään rataa, mä jätän Lyytin johonkin istumaan ja siitä kutsun leikkimään. Tällöin se yleensä ei hyppää mitään estettä, eli mä olen vahingossa vahvistanut, että "tule" tarkoittaa "tule ilman estesuoritusta". Tänään ekan kerran kutsuin sen esteen yli ja tätä varmaan alan tehdä jatkossakin, jotta vahvistaisin ajatusta "tule ja hyppää kaikki matkalla olevat esteet".

Erittäin mielenkiintoista tän päivän treeneissä oli myös keppien kokeilu etupalkalla (Jennalla oli lelu). Oisko ollu ekalla tai tokalla kerralla jostain puolivälistä Lyyti lähti kiihdyttämään sellaseen vauhtiin että taivas varjele! Meni varmasti yhtä kovaa, kuin parhaimmillaan verkkojen kanssa. Lintsasi kyllä viimeisen välin mutta palkattiin silti vauhdista (palkkaamattomuudesta hidastaa kävelyvauhtiin). Muilla kerroilla Jenna ei härkkiny ihan niin paljon eikä Lyyti mennytkään niin kovaa mutta tää näytti jo niin lupaavalta keinolta nopeuttaa pujottelua, että ehdottomasti jatketaan tällä. Täytyy kokeilla kotona lähipäivinä.

Mun ei pitänyt vielä ilmoittaa Lyytiä kisoihin, mutta treenikavereiden painostuksesta ;-) ilmoitin kahteen starttiin ensi sunnuntaina ja sitten vielä seuraavaksi sunnuntaiksi Ojankoon, myös kahteen starttiin. Se ei pujottele nopeasti, kontaktit ei oo nopeet, se ei oo vielä ihan piristynyt normaaliksi juoksujen jälkeen, sen kanssa ei oo harjoiteltu hyppytekniikkaa juurikaan - lyhyesti se ei ole edistynyt juurikaan ekasta kisasta, vaikka kesäkuun alussa mukamas vannoin, että kisoihin mennään vasta kun on edistytty. Onneksi ollaan ykkösluokassa :D