Keskiviikon treeneissä meitä oli vain kolme, joten aikaa oli ennätykselliset 20 minuuttia - tehtiin siis kahdessa pätkässä. Aluksi esteitä 1-5, joissa kakkosella takaakierto-päällejuoksu ja nelosella takaakierto-niisto, kun edessä oli A houkuttimena (ja Jenna siellä lelun kanssa). Tadaa - meni kerrasta oikein :D Kolmosella Lyyti lähti tietysti hakemaan A:ta, mutta voimakkaalla käskytyksellä kääntyi hienosti neloselle. Sitten hinkutettiin juoksu-A:ta muutamia kertoja ja jatkettiin esteillä 6-10. 9 oli rengas, jonka jälkeen oli 90 asteen kulmassa takaa kierrettävä hyppy. Se aiheuttikin päänvaivaa. Sylkkärillä se ois ollut liian tiukka käännös maksikoiralle, joten yritettiin ensin ulkokautta. En taas malttanut tökätä sitä viimeistä vippausta takaakiertoon. Tokalla onnistui. No sitten Jenna keksi, että renkaan jälkeen voisin tehdä persjätön ja sitä sitten väännettiin. Ehdin ihan ok (koira kiersi ulkokaarta), rengaskin meni hyvin mutta liikuin aina liikaa ja kun käännyin ottamaan koiraa persjätön jälkeen, ohjasin sen hypyn yli aina väärinpäin. Tätä piti ottaa tosi monta kertaa, pitää tauko ja vasta tauon jälkeen se onnistui :D Mä en vaan osaa olla paikallani.

Radan lopussa oli kohta, jossa yritin tehdä kahta jaakotusta peräkkäin. Eka meni hyvin mutta tokalla Lyyti kääntyi esteen jälkeen ympäri ja hyppäsi sen takaspäin :D Ja jaakotuksen piti olla se meiän varma kuvio. Todettiin sitten, että jaakotus ekalla on vähän turha ja keskityttiin tokaan. Muutaman toiston jälkeen onnistui. Tätä ei voitu myöskään tehdä niin, että palkka ois ollut Jennalla, koska Lyyti ei sen jälkeen katsonut ohjausta enää. Sama oli tossa rengas-pyörityksessä. Lopuksi otettiin juoksu-A:ta, joka näyttää tällä hetkellä tältä: www.youtube.com/watch Lisäksi tehtiin puomin loppuasentoa.

Sitten tuohon otsikkoon... Eilen satoi koko päivän. Illalla odottelin, josko sade laantuis ja pääsis vihdoin lenkille. No eipä laantunut. Siinä vaiheessa sain loistoidean, että lauantaisinhan hallilla vapaaharjoittelu alkaa jo klo 21. Minäpä ajan treenaamaan lämpimään ja kuivaan halliin ja pääsen vähän vähemmällä lenkityksellä. Kävin vielä varmuuden vuoksi tarkistamassa varauskalenterin netissä. Olin hallilla 20.45, kävin koirien kaa vartin lenkillä ja kun tulin takaisin, oli ovella kaksi ihmistä menossa treenaamaan koirineen - eikä vapaavuorolle vaan varatulle vuorolle! Ja täyden tunnin aikovat treenata. Siinä vaiheessa meinas hermot mennä pahemman kerran ja istuin autoon rauhoittumaan ja miettimään vaihtoehtoja. Kun sinne asti olin jo lähtenyt, päätin lopulta istua autossa puoleen asti ja sitten lähteä uudestaan lämmittelemään koiria ja treenata pelkän Lyytin kanssa. Kaatosateessa kävely haluttomien koirien kanssa ei kyllä jäähdyttänyt mun kiukkua. Kymmeneltä sitten edelliset treenaajat lopetti ja minä menin Lyytin kanssa sisään. Mukaan tuli myös Hanna e-K + kaveri, mutta onneksi mahduttiin samaan halliin treenaamaan.

Voisi kuvitella, että Lyyti olisi paineistunut mun kiroilusta autossa ja huonolla fiiliksellä ei kantsis treenata, mutta kummasti lähti fiilis paranemaan, kun sai ulkovaatteet pois ja pääsi halliin. Aloitettiin puomin alastulon juoksutusta maassa olevalla alastulo-osuudella (kuten motivointikurssilla tehtiin). Ensin lelu oli heti kontaktin jälkeen mutta se ei tuottanut toivottua tulosta. Sitten laitoin sen n. 3 metriä puomin jälkeen ja johan toimi! 

Tästä sitten siirryttiin varsinaiseen päivän aiheeseen eli kolmas yritys etäisyyden arviointia renkaalla. Olin suunnitellut aloittavani takaperinketjutuksella mutta unohdin. Väli renkaalle oli ensin 9 ft, kun unohdin että piti olla kymmenen. Eka toistolla tapahtui jotain outoa, tokalla liikahdin ja Lyyti tuli renkaan sivusta. Joko odotatte katastrofia? Ajattelin, ettei tästä voi mennä enää pahemmin pieleen - eikä mennytkään! Sen jälkeen onnistui joka ainut toisto etäisyyksillä 9-12-15-10 ft ilman mitään epäröintejä! Vihdoin!

Lopuksi tehtiin lisää puomin juoksutusta, joka lähti toimimaan hienosti. Harjoituksen kohteena on siis pelkkä puomin juokseminen, pysähtyä ei tarvitse. Kuitenkin Lyyti taisi koskea kontaktiin joka kerta. Tätä jatketaan kotona, kun saatiin eilen alastulo valmiiksi. Lopuksi tehtiin vielä keinua, ehkä kuutisen toistoa rämisevällä keinulla. Eka oli vähän hidas, mutta kaikki loput yhtä hyviä kuin Sunnylla aikoinaan oli parhaimmillaan.

Kotiin tullessani ei ärsyttänyt enää yhtään, päinvastoin. Sauna tuli kyllä tarpeeseen. Kyllä se vaan niin on että hyvät treenit, parempi mieli :-)