Loppiaisena käytiin Nooran kanssa katsomassa Lyytille sulhaskandidaattia Lahdessa. Siellä meitä odotteli tällainen Halti-mies:

Halti teki kyllä kaikinpuolin vaikutuksen. Oikeastaan jo heti, kun mentiin sisään ja Halti veti rallia liukkaalla lattialla, niin ajattelin, että tossa on Lyytin mies :D Halti täyttää toukokuussa 7 vuotta ja toimii pelastuskoirana hälytysryhmässä. Haltilla ei ole aiempia pentueita mutta mahdollisesti yksi olisi tulossa (Lyytin pentueen lisäksi). Silmätarkastus olisi vielä edessä sekä Lyytillä että Haltilla, joten ennen sitä kaikki suunnitelmat ovat alustavia. Joka tapauksessa Lyyti on tarkoitus astuttaa ensi vuoden talvijuoksusta eli joulukuu 2012-tammikuu 2013. Pennut syntyisivät siis n. maaliskuussa 2013. Yhdistelmä koiranetissä: jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx

Lyytillä alkoivat juoksut uutenavuotena, joten ontumisen jälkeinen tauko jatkui saumattomasti. Se on ollut pirteämpi kuin aikaisempina juoksuaikoina, mikä on tosi positiivista :-) Toivottavasti valeraskauskin on helppo. Eilen päästiin fyssarille, joka totesi, että tassukipu oli vain ohimenevää eikä huolestuttavaa. Muuten Lyyti oli jonkin verran jumissa, varsinkin takareisistä. Positiivista oli, että nyt alkoi olla vihdoin selkälihaksia. Painokin on noussut 17 kiloon, joten ilmeisesti Lyyti on saavuttanut 3-vuotismassansa.

Vuoden lopussa tuntui jo siltä, että ois tauon paikka. Ehkä se johtui kovasta työtahdistakin (joulumyynnit). Ei kyllä mennyt kuin 1-2 viikkoa, kun on jo pahat vieroitusoireet :D Keskiviikkona oireet äityivät niin pahaksi, että kävin töiden jälkeen kattomassa ryhmämme treenejä ilman koiraa :D 

Tänään pääsin sitten ihan koiran kanssa hommiin, kun Santerilla oli toksuilut. Se on kyllä huvittava. Tekee tosi hienosti ja pitää kauheeta meteliä. Aloitettiin jollain perusseuraamispyörittelyllä. Sitten jätöt putkeen (vain välipalkalla) m-s-i. Ekalla kerralla meni istumisessa maahan, sen jälkeen erotti nekin kaksi hyvin. Luoksetulon pysäytykset meni tosi hienosti! Olisipa se joskus kokeessakin tehnyt niin hyvin. Seuraavaksi otettiin ruutu suoraan täydestä matkasta ilman mitään kosketusalustoja tai näyttöjä, joskin palkkaneuvotteluja käytiin. Se kannatti - Sunny meni reipasta laukkaa epäröimättä suoraan ruutuun ja aika keskelle! Jee! Tässä välissä taidettiin etsiä tunnaritikkua. Tein vaikeita piiloja, jolloin Sunny joutui ajattelemaan ja keskittymään. Lopuksi tehtiin ohjattua noutoa. Merkille mennessään se kaataa merkin joka kerta... Kerran sai dementiakohtauksen ja unohti, että olin vienyt kapulat. Noutokäskystä se katsoi mua ihmeissään ja harkitsi merkin ottamista suuhun :D Kun Janina sitten kävi näyttämässä sille kapulan, se juoksi sille ihan pokkana, kuin ei ois muuta yrittänytkään :D Muut kerrat oli ok ja vauhti oli hyvä koko ajan.