mutta onneksi on agility <3 Keskiviikon ratapiirrosta ei oo netissä mutta se oli just sellainen, mistä mä eniten tykkään: pitkiä suoria, joiden päässä on tarkkuutta vaativa käännös. Aikaa oli 17 min, tehtiin kahdessa osassa ja oltiin vuorossa ekana. Lyyti ehti nukahtaa radanrakennuksen aikana mutta onneksi heräsi kun lähettiin hommiin ;-) Rimat oli takaakierrettävissä 45, muissa 55-60. Tässä video jostain keskivertokerrasta www.youtube.com/watch Toi 1-2-väli meni ekalla kerralla pitkäks, kun olin sijoittunut väärin ja Lyyti lähti hakemaan keskellä olevia hyppyjä. Tossa videolla olevalla kerralla meni paremmin, kun olin kutsumassa kakkosen kohalla. Ekalla kierroksella myös renkaan jälkeinen elämä meni sekoiluksi, kun muistin, että piti kääntää hitusen liian myöhään. Kepit oli ihan ok joka kerta. Eniten ongelmia aiheutti keppien jälkeinen kohta: putki, sieltä käännös takaseinälle, jossa oli muuri. Putkelta käännös lähti tokasta toistosta sujumaan, mutta onnistuin olemaan niin pahasti muurin linjalla, että väistin viime hetkellä --> koira tuli mun liikkeen mukana ohi. Tän jälkeen pidettiin tauko.

Toka kierros aloitettiin hyppy-rengas-hyppy -suorasta, jonka päähän piti tehdä välistäveto. Lähdettiin yhtaikaa, Lyyti löysi jostain turbovaihteen ja oli renkaan jälkeen mua varmaan pari metriä edellä :D Meitsi vähän häkeltyi ja eihän sellasesta loikasta enää tulla välistävetoon. No, otettiin ennen ekaa hyppyä putki, jotta sain pikkuisen etumatkaa ja sitten lähti sujumaan. Toi on varmaan meidän suurin vahvuus toi kääntyminen tiukasti täydestä vauhdista. Lyyti tekee sen aivan uskomattoman hienosti, jos mä vaan muistan ohjata, niin kuin on opetettu. Tää loppupätkä (esteet 16-24) meni tosi kivasti ja olin todella tyytyväinen Lyytin vauhtiin!

Tänään käytiin kahestaan treenaamassa vapaavuorolla. Aloitettiin puomista, joka toimii kuin junan vessa: laukkaa aivan koko puomi, viimeinen laukka-askel vähän hidastettuna, jotta kontaktille osutaan. Vitsit kun se tekis noin kisoissakin! Tein myös puomilla valsseja ja takaaleikkauksia, jotka ei häirinneet Lyytiä yhtään. Lisäksi kokeilin lähetystä aavistuksen vinosta kulmasta. Sitten hyppytekniikan pariin. Aloitettiin kasvavalla sarjalla, ensin kaksi kertaa lähetettynä, sitten kaksi kertaa takaakiertoina. Ihan ekalla kerralla jäi vähän kauas mutta muut kerrat oli ihan ok. Nää matalat takaakierrot se menee kyllä ihan ketterästi, vaikka korkeilla joutuukin järjestelemään itteensä hypyn taakse. 

Toisena sarjana tehtiin etäisyyden arviointia. Viimeinen väli oli 21-18-15-12-10 jalkaa. Tän Lyyti osaa kyllä hienosti. 21 meni kahdella laukalla, 18 ja 15 yhdellä, 12 ja 10 ilman laukka-askelta. 12 vaati vähän venymistä mutta ei sekään näyttänyt lepakkohypyltä. En sitten enää lähtenyt pidentämään sarjaa, kun toi 10 ilman askelta on Lyytille sopiva helppo lopetus. Lopuksi tehtiin vielä keinua eri puolilta, takaaleikaten, valssaten, kauempaa ohjaten - kaikki oli yhtä varmoja ja meni ilman hidasteluja. Tän viikon jälkeen tuntuu taas siltä, et kyl me oltais pääsiäisenä valmiit korkkaamaan kakkosluokka :o)