Sunnuntaina kävin Messarissa turistiloimassa, kuten edellisinäkin vuosina. Kävipä sydäntä sykähdyttävä tapauskin: Sunnyn emä Lecibsin Duetto eli Outa oli ilmoitettu kehään! Olen nähnyt Outan viimeksi silloin yli viisi vuotta sitten, kun haimme Sunnyn. Ja oli kyllä mahtava näky: tämä 10-vuotias mummokoira hymyili kehässä koko ajan, nautti ihmisten ihailuista ja liikkui paljon hienommilla liikkeillä kuin monet nuoremmat!

Messarista kotiuduttua käytiin Iinan kanssa tokoilemassa Kumpulan uimalan parkkiksella. Tehtiin kisanomainen harjoitus eli alokasluokan liikkeet putkeen, tosin palkkasin paikkamakuun ja seuraamisten jälkeen. Iinan arvostelu meni näin:
Luoksepäästävyys: 10
Paikallamakuu: 10
Seuraaminen hihnassa: 8,5 (katsekontakti rakoili ajoittain)
Seuraaminen vapaana: 9 (ajoittain upeita pätkiä, ajoittain kontakti taas herpaantui)
Maahanmeno: 8,5 (meni tooooosi hitaasti)
Luoksetulo: 9 (ravasi noin puolet matkasta)
Seisominen: 9 (laahasi seuraamisesta mutta pysähtyi kyllä :D)
Kokonaisvaikutus: 9

Hyppyä ei otettu, koska ei ollut estettä. Sunnylla oli vähemmän intoa kuin yleensä. Se näkyi eteenkin seuraamisissa: välillä S seurasi, kuten yleensä, välillä taas "matkalaukkukäveli". Luoksetulossa tulee yleensä koko matkan täysillä, nyt lönkötteli loppumatkan.

Lisäksi tässä on mietitty Sunnyn selkää. Eilen Messarin jälkeen todettiin, että sillä on ahtaat takaliikkeet. Kuitenkin seistessä takajalat ovat suorassa, joten voisi kuvitella ongelman olevan jossain kohtaa selkää. Soitettiinpa vakuutusyhtiöönkin ja kysyttiin, korvaisiko ne eläinlääkärin määräämiä osteopaattihoitoja. Vastaus oli kieltävä; vakuutus korvaa vain eläinlääkärissä tehdyt hoidot ja tutkimukset. Ajattelin nyt vielä kysellä parilta kaverilta kokemuksia eri lääkäreistä ja sitten otattaa kaikki mahdolliset tutkimukset jollain spesialistilla. Jos mitään ei löydy, lähdetään paattikierrokselle.

Huoli tässä alkaa painaa, kun ongelmien syytä ei löydy. Pitkä tauko agilitysta on jo harkinnassa. Äiti nimittäin kertoi, että torstaina Sunny oli ollut iltalenkillä tosi haluton ja perässä vedettävä. Ja keskiviikkonahan meillä oli ne kisat...

Muokkaus: varattu aika ell Talviolle torstaiksi ja agilitysta pidetään taukoa niin kauan, kunnes ongelmat selviävät.