No niin, nyt tulee lupaamani kommentit keskiviikosta; voitte muuten halutessanne itse kommentoida omia fiiliksiänne, ettei mun tarvitse pitää monoblogia... Paikalla oli neljä koiraa: Netti, Penni, Vilma ja Viivi, jonka juoksu oli vihdoin loppu, jes! Ensi viikolla Eddiekin luultavasti pääsee, joten toivottavasti aletaan kohta olla täysmiehityksessä. Itsenäisenä harjoituksena oli sama takaaleikkaustreeni kuin viime viikolla, paitsi että aitoja oli vain kaksi molempiin suuntiin. Ohjattuna tehtiin puolenvaihtoja kepeillä ja A:lla.

Kaikkien kanssa aloitettiin tekemällä kerran suorat kepit, sitten valssausta keppien jälkeen. Ensin meni Viivi. Ekoilla valssikerroilla Saara teki valssinsa liian suurieleisesti, tilaa jäi ihan liikaa eikä Viivikään tainnut löytää vieressä olevaa aitaa. Lopulta riitti paljon pienempi "show" tässä kohtaa, Viivi pujotteli, Saara kääntyi ja sitten jatkettiin matkaa. Kepeillä takaaleikkaus onnistui Viiviltä myös ihan hyvin. N. kolmannella kerralla se jäi ekaan väliin pyörimään ihmeissään, mutta muistaakseni tällä kerralla Saara ei muistanut käskyttää tarpeeksi. Yleisesti ottaen meni oikein hyvin :) Todettiin myös, että Saara saa edistää kepeillä aika paljon, liian lähellä oleminen hidastaa Viiviä. Edistämisessä pitää kuitenkin olla varovainen, ettei Viivi lopeta kesken. A:lla takaaleikkauksessa ei Viivillä ole mitään ongelmaa, joten sitä ei viitsitty edes tehdä. Kun valssi A:n jälkeenkin sujui ihan mukavasti, niin otettiin Penni kehiin.

Pipsa sanoi, ettei ollut tehnyt puolenvaihtoja kepeillä syksyn keppimotivaatio-ongelman jälkeen. Mutta Pennipä ei niistä välittänyt vaan pujotteli tosi hienosti joka kerta! Pipsalle on helppo tehdä paikallaan nopeita valsseja, jotka sopii erinomaisesti keppien päähän, vaikka radalla muuten kannattaisi tehdä valsseja liikkeessä ;) Ei siis ongelmaa tässä. Takaaleikkauksessa Penni ei suinkaan hämääntynyt takaaleikkauksesta mutta pari kertaa meni väärin sisään. Pipsa totesi, ettei osaa lähettää koiraa kepeille vasemmalla kädellä, mikä tietysti vähän hankaloittaa radanjuoksua... No, kokeiltiin kuitenkin vasemmalla kädellä lähetystä ja Penni löysi oikean välin, joten... A:lla valssaus ei ole sinänsä ongelma, kunhan Penni pysähtyy kontaktille.

Vilma meni seuraavana. Lottakin teki ensin vähän suurieleisiä valsseja, mutta sen jälkeen valssi keppien jälkeen sujui oikein hyvin. Ensin vähän epäröin, uskaltaako Vilman kanssa vielä kokeilla takaaleikkausta, kun tuota kokemusta ei vielä niin hurjasti ole takana. Kuitenkin Vilma osaa hyvin mennä itsenäisesti kepeille, joten päätettiin kokeilla - eikä se siitä sitten häiriintynyt. Tässä vaiheessa rupesi nenä käymään maassa, joten otettiin vielä lopuksi suorat kepit ja paljon palkkaa. A:lla harjoiteltiin sitä, että mä leikin tuomaria, oikein tömistelin ja kumarruin koiran päälle kontaktilla. Ekalla kerralla sain hännänheilutukset Vilma-kaverilta, mutta jo tokalla Lotan namit voittivat. Tämä on kyllä ihan vain kokemusjuttu, kunhan Vilma on juossut tarpeeksi ratoja, niin ymmärtää, ettei kivat tuomaritädit ja -sedät meinaa sitä rapsuttaa. :)

Sen verran, mitä ehdin katsoa Netin takaaleikkauksia toisella puolella, ne sujuivat useimmiten tosi hienosti, vaikka eivät olleet ehtineet kotona harjoitellakaan! Ekoilla kerroilla oli Lotta namien kanssa magneettina, mutta loppuvaiheessa Netti irtosi myös itse oikein päättäväisesti. Taisi saada jutun juonesta kiinni, mahtavaa :) Kepeillä valssatessa Tuula otti taas pieniä sipsutusaskelia, vaikka kolme isoa riittäisi. Kyllä se siitä, pikkuhiljaa! Takaaleikkaus A:lla ei häirinnyt Nettiä tippaakaan, mikä on erinomainen juttu. Se on varamaan tässä viikon aikana miettinyt, että ehkä ei olekaan niin kauhea juttu, että mamma tekee jotain outoa takana :) A:n valssissa oli vähän pohdintaa siitä, missä järjestyksessä tulee käsky, valssi jne. Lopulta onnistui, kun Tuula sanoi käskyn ja valssasi ja sitten palasi palkkaamaan pysähdyksestä.

Siispä kenenkään ei tarvitse kohottaa verenpainetta, jos kisaradalla on puolenvaihto kepeillä tai A:lla ;) Lotta onkin menossa huomenna kisoihin ja Pipsa viikon päästä. Silja suunnittelee huhtikuun loppua ja Tuula menisi mölleihin, kun saisi kyydin. Ehkä ennen kauden loppua kaikki on käyneet radalla?