Tänään käytiin  Nurmijärvellä möllitokossa, joka järjestettiin match show'n yhteydessä, tuomarina Leea Saarela. Koiria luokassa oli 17 ja meidän numeromme oli 13. Päivästä tuli aika pitkä: lähdettiin kotoa vähän vaille 11 ja palattiin Iinalle viiden jälkeen. Kotiin tultiin vähän ennen seitsemää...

Pisteet selityksineen:
Luoksepäästävyys 10: Tuomari näytti käsittelevän koiria niin nätisti, että päätin olla palkkaamatta. Sunny ei välittänyt mitään :)
Paikkamakuu 9: Haukahti yhteensä neljä kertaa, muuten oli hiljaa. Makasi kyllä vähän levottomasti, rapsutti vähän jalkaa jne, mutta ylipäätään aika hyvä, koska ryhmän kaikki muut koirat nousivat :)
Seuraaminen kytkettynä 10: Perusasennossa oli vaikea saada hiljaiseksi. Kun lähdettiin seuraamaan, menikin tosi hyvin! Ekassa vasemmalle käännöksessä Sunny katsoi Iinaa, joten käännöksessä vähän törmättiin. Muuten kontakti rakosi vain yhden kerran.
Seuraaminen vapaana 7: Sunny haukkui - eikä keskittynyt. Välillä teki täydellisiä pätkiä, välillä räkytteli, kontakti rakoili jne. Eli kun se haukkuu, se unohtaa helposti, mitä oli tekemässä...
Maahanmeno 9: Varmistelin, kun viimeksi ei mennyt. Seuraaminen oli hyvä, käsky oli vähän liian pitkä (maa-han) ja Sunny haukkui, kun palasin sen luo.
Luoksetulo 8: Ja nyt se pirulainen ei sitten ollutkaan hiljaa, vaikka sitä niin paljon harjoiteltiin... Tuli vasta tokalla käskyllä, kun keskittyi taas ympäristön tapahtumiin. Tulikin sitten hyvällä vauhdilla ja törmäsi pikkuisen.
Seisominen 9: Seuraaminen hyvä, pysähtyminen hyvä mutta suu kävi seistessä taas.
Hyppy 10: Se oli hiljaa! :D
Kokonaisvaikutus 9: Tuomarin kommentti: "Liikkeet on erinomaisesti hallussa, mutta haukkumista pitäisi saada pois..." Tuomari oli myös äärettömän onnellinen, kun Sunny malttoi hypyssä olla hiljaa, ja sai antaa siitä kympin :)
Yhteispisteet 174, I-tulos ja sijoitus 3./17 (virallisissa ykkösen saaneita koiria ei sijoitettu)

Hyvää kokeessa:
-juoksuntarkistus ja luoksepäästävyys onnistuivat täydellisesti
-paikkamakuussa Sunny pysyi, vaikka muut lähti eikä haukkunutkaan paljon
-kaikki liikkeet onnistuivat kohtuullisesti
-kaikista liikkeistä, jossa Sunny malttoi olla hiljaa, saatiin kymppi :D
-liikkeet on niin hyvin hallussa, että vaikka se haukkui noinkin paljon, saatiin ykkönen
-Sunnyssa ei ollut mitään merkkiä motivaationpuutteesta, päinvastoin se kävi liiankin kuumana
-mua jännitti vähemmän kuin Espoossa ja loppuvaiheessa rupesi jo naurattamaankin Santerin puuhat

Huonoa:
-en meinannut saada sitä väleissä hiljaiseksi ollenkaan ja se haukkui monessa liikkeessäkin
-kun se haukkuu, se ei keskity ja liikkeetkin menee helposti pipariksi

Treeneissähän Sunny haukkuu yleensä vain liikkeiden välissä; mehän keskeytetään tekeminen heti, jos se haukkuu liikkeen aikana. Kun kokeessa ei tule tota kieltoa, se käyttää tilaisuutta hyväkseen... Pitää varmaan harkita kisanomaista tilannetta, jossa kiellän haukkumisesta. Josko se edes helpottaisi.