Täähän rupee toistamaan itseään. Viime sunnuntaina oli toinen Vappu Alatalon kurssi perään, tällä kertaa hyppytekniikkaa. Meidän pentu oli jatkoryhmässä :o) ja oikein pätevästi olikin. Kuulin hyppyluennon nyt kolmannen kerran ja taas tarttui uutta tietoa. Vappu jossain sivulauseessa sanoi, että takaakierrossa koira ponnistaa sisätakajalalla. No, jos Lyyti kerran menee ristilaukkaa koko ajan, niin eihän sillä ole takaakierrossa sisätakajalkaa! Ei oo ihme, jos se on joskus vaikeeta, kun ei ole ponnistavaa jalkaa!

Meidän ryhmässä oli Lyytin lisäksi kaksi jatkoryhmäläistä ja kaksi pentua. Treeniaikaa oli 2 tuntia ja se tuntui tosi pitkältä. Lämmittelyksi tehtiin perussarja 2 kertaa. Siitä Vappu sanoi, että Lyytiltä tulee takapäästä enemmän voimaa kuin ennen eli jumppailu on tuottanut tulosta, jee :o) Toisella pätkällä tehtiin ekaa kertaa power gridiä (4 hyppyä 9 jalan välein, rimat 35 cm). Molemmilla toistoilla sillä oli ongelmia 2-3 välissä, ekalla kerralla maha meinas jopa osua 3. esteeseen. Nopea painonsiirto on haastavaa.

Kolmannella kierroksella tehtiin steady one gridea (vai oliks se stride). 5 hyppyä, välit 12-15-12-18 ja koiran tavoitteena oli ottaa 1 tai tarvittaessa 0 laukka-askelta. Tätähän kokeiltiin ekan kerran toukokuussa Vapun luona ja sillon Lyyti selvisi siitä vain kerran. Nyt selvisi kolme kertaa! Keskimmäisen 12 välin Lyyti meni ilman laukka-askelta, muihin otti yhden juuri oikean pituisen askeleen. Vau! Ja upeasti se irtoaa lelulle hallin päästä päähän. Tokalla yrityksellä menin kutsumaan, ja Vapun sanoin "Lyytiltä karkas mopo käsistä" :D Takaa tuli niin paljon voimaa, etteivät selkälihakset pysyneet mukana. Kolmannella kerralla se alkoi olla jo väsynyt. Neljännellä kierroksella tehtiin korkeuden arviointia hyppysarjalla, ja siinä epävarmuus näkyy liian korkeina hyppyinä. Tätä pitää nyt tehdä paljon ja vaihdella korkeutta reilusti, vaikka 20 cm kerrallaan, ei vaan 5-10. Lopuksi tehtiin vielä perussarja-putki-perussarja, mutta se meni jo löysästi, kun koira alkoi olla ihan puhki ja minä idiootti unohdin jättää lelun sarjan päähän! Nyt aletaan tehdä hyppytekniikkaa kerran viikossa. Paljon on Lyyti parantunut mutta paljon on vielä tekemistä.

Eilisissä Jennan treeneissä rata näytti tältä: http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/314874_10150355251189169_739479168_7815685_993058026_n.jpg

Rimat oli 45 (takaakierrossa) - 65 (este nro 12) ekalla kierroksella, toka mentiin medeillä, ettei ois tarvinnut toista kertaa nostella. Tehtiin taas kiltisti pätkissä, ensin 1-4. Ekalla kerralla en malttanut ja Lyyti meni kakkosen takaa. Tokalla kerralla 1-3 meni ok, A:lla en malttanut vaan vedin ohi ja Lyyti tuli hitaasti kontaktin. Kolmannella kerralla maltoin ja a vot - kontakti oli paljon parempi. 5-8 vedin kuvan vasenta puolta, ysillä kokeilin ulkokautta takaakiertoa ja 8-9 välissä valssaamista. Molemmat toimi mutta Jennan mielestä ulkokautta oli sujuvampi, koska sisäkaari menee maksikoiralla paikallaan pyörimiseksi. Palkattiin Lyyti kerran esteen nro 13 jälkeen (Jennalta) ja siitä eteenpäin 12-14 meni aivan upeasti. Lähetin koiran eteen, jäin 12-13 puoliväliin, Lyyti otti 13. hypyn mutta luki mun sijoittumista ja teki sopivasti pienemmän loikan, että pääsi tiukasti kääntymään putkeen. Ihana! 15:llä tein jaakotuksen ja harjoiteltiin sitä pari kertaa pelkästään. Jaakotus vaan toimii tolla pennulla ja se on oppinut lukemaan hienosti noita hyppyjä, joissa mä käännän kropan toiseen suuntaan. Kepeillä ekalla kerralla mä en malttanut ja vedätin liikaa --> Lyyti tuli tokavikasta välistä pois. Toisella kerralla vein loppuun asti. Sitten nostettiin vähän panoksia lehmäkumilla ja tehtiin esteet 5-16 ja se meni niin nappiin, että kaikki hihkui onnea :D Suuria tunteita ja sillee.

Tehtävä blogin lukijalle: miten mä aiheutan virheet meidän radoilla? :D