Jatkona edelliseen kirjoitukseen - Lyyti osaa nyt mennä hakemaan ämpäristä lelun. Siihen meni kaksi toistoa. Hoh hoijaa, ois tonkin voinut aloittaa vähän aiemmin.

Mutta asiaan eli Lyytin torstaisiin ohjattuihin tokotreeneihin. En muista, olinko kirjoittanut tänne, mutta reilu viikko sitten tein sen kanssa kerrankin oikeasti hyvää noutotreeniä, se toi mulle kapulan käteen asti - ja sitten pamautin sitä heittäessäni kapulalla päähän!!! Sen jälkeen se on väistänyt heittoliikkeitä leluillakin ja kerran jopa juoksi sisälle äidin luo turvaan, kun Anna hakkaa kapulalla. Siispä treeneissä kun Hanna kysyi, ollaanko harjoiteltu seuraamisen käännöksiä, sanoin että ei mutta sen sijaan oon pamauttanut koiraa kapulalla päähän! :D No joo, aloitettiin seuraamisen ja maahanmenojen kertauksella, meni ihan ok. Maahanmenoa en vielä yhdistä seuraamiseen mutta liikkeen yhteydessä on aika hyvä ja ihan nopeakin. Sitten käytiin noudon kimppuun. Koska Lyyti on kuitenkin mennyt maassa olevalle lelulle, tehtiin niin, että vein noutokapulan n. 5 metrin päähän ja lähetin Lyytiä sinne ja sieltä sitten vapautin leluun. Meni oikeastaan ihan hyvin, ei joka kerta ihan suoraan mutta pari kertaa oli ottamassa kapulaa suuhunkin. Helpottavaa!

Tämän jälkeen otettiin paikkamakuu, yhteensä kolme minuuttia mutta kävin palkkaamassa n. 15-20 s välein ja kerran vapautin ja laitoin uudestaan. Enimmäkseen makasi hyvin pää maassa mutta yhdessä palkkausvälissä pää pyöri, kun viereisiä koiria palkkailtiin. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä. Lopuksi otettiin vielä luoksetuloa, jossa Lyyti ei tiedä, saako tulla vai ei. Ekalla kerralla jätin odottamaan ja kutsusta tuli tosi varovaisesti. Tokalla kerralla Hanna piti ja Lyyti tuli vasta toisella käskyllä, sitten reippaammin mutta ei täysillä. Se siis osaa olla paikallaan ja osaa tulla luokse, mutta ei ole ihan varma, koska saa tulla. Ja kyllä, paikallaolon käskyn on eri kuin luoksetulon odottamisen. Viimeiseksi Hanna näytti vielä Lyytin kanssa, kuinka tuomari tekee luoksepäästävyydessä. Lyyti istui ystävällisennäköisenä ihan paikallaan koko ajan kuten kunnon esimerkkikoira ;-)