Viime viikolla mulla oli masennus/vitutusviikko, joten en viitsinyt tehdä koiran kanssa yhtään mitään. Maanantaina jaksoin tehdä pari tunaria, kun Sunny oli superalhaisessa vireessä (lenkin jälkeen vesisateessa). Ensin kaksi kertaa piilotin vain omaa, sitten otin vääriä viereen. Ja tadaa - etsi hienosti oman eikä meinannutkaan tuoda vääriä. Kävi muuten hassu juttu. Muovipussi, jossa säilytän vääriä, lensi vähän matkaa (tyhjänä siis). Sunny ei löytänyt heti omaa kapulaa mutta haisteli pussia hyvin tarkkaan.

Eilen oli sitten toinen kerta Korreja, aiheena meidän ryhmällä tunari ja hyppynouto. Jätin Sunnyn paikallamakuuseen muiden suoritusvuoron ajaksi ja sieltä tullessa yritin pitää tosi rauhallisena mutta ei silti ihan riittänyt. Yleisesti ohjeita, joita en ollut tullut ajatelleeksi: Kapulassa on myös musteen/lyijyn haju, joten kannattaa aina merkata se. Koiran ja kapuloiden väli kannattaa pitää 10 metrissä mutta ohjaaja voi mennä lähemmäs "jarruttamaan" koiraa ennen kapuloita. Ja aina kannattaa tehdä ohjaajan täyskäännös, josta tulee samalla koiralle virittelyele liikettä varten.

Ekalla toistolla piilotettiin yksi hiekkaan, Sunny löysi sen tosi nopeasti mutta enimmäkseen katseella. Sitten kolme kertaa oli muutkin kapulat mukana. Kaksi kertaa toi väärän, kolmannella oikean. Sain ohjeeksi jättää koira aina 10 metrin päähän, mennä itse kapuloiden lähelle ja jarruttaa ihan konkreettisesti. Kun koiran nenä osuu oikeaan, voi kehua ja yrittää saada koiran tuomaan kapulan (näin onnistui vikalla kerralla). Pekan mielestä vaikka koiran "puolesta" ei saa tehdä työtä, pitää koiraa auttaa harjoitusvaiheessa eikä vain läväyttää kasaa kapuloita sen eteen. Kehulla merkataan omaa kapulaa koiran mielessä, eli oma on hyvä, muut on blaah. Ajan myötä tietysti kehua viivytetään ja kun koira osaa, tulee kehu vasta tuodessa.

Sitten oli pieni tauko, en laittanut Sunnya kiinni muiden suoritusvuoron ajaksi. Tosi hienosti malttoi olla rauhassa ja hiljaa ja kuitenkin innostua kun ruvettiin hommiin taas. Tehtiin ihan kisanomainen hyppynouto liikkeenohjauksineen, tosin estekorkeus oli 30 cm ja kympin olisi Pekka siitä antanut :o) Laukalla tuli ja meni, ei harkinnutkaan kiertämistä ja perusasentokin oli suora. Ainoa "kauneusvirhe" oli se, että otin kapulan vähän hätäisesti Sunnyn suusta. Anna-Leenakin sanoi tästä joskus, mun pitäisi vaan malttaa mieleni, koska Sunnylla ei ole pitämisessä ongelmaa. Onnistuin heittämään kapulan ihan suoraan, mutta pitäisi harjoitella sitä, että este hypätään myös vinosti. Pekka kertoi, että vaikka hän seisoisi 5 m sivusuunnasta esteestä ja koira suoraan vastapäätä, koira käy suorittamassa hypyn käskystä. Aika makeeta olisi opettaa koira tohon malliin mutta hypyttäminen varmaan kävisi Sunnylle liian raskaaksi. 10 cm korkuista estettähän se ei katso esteeksi ;) Hyppynouto on siis kunnossa, kun kapula on suoralla linjalla mutta vinoja pitää vielä harjoitella. Tekisi myös joskus mieli kokeilla, kuinka Sunny toisi kapulan, joka on heitetty pituussuunnassa kauas. Avoimen noudossahan pitkät heitot vaan lisäsivät vauhtia.