Ollaanhan tässä kaikkea pientä väkerretty. Peruuttamisesta on tullut Santerin lempitemppu, tarjoaa sitä jo joka väliin. Mistä vetoa, että se alkaa tarjota sitä jossain tokokokeessakin ;-) 

Pääasia on kuitenkin piippaamisjutun eteneminen. Totesin, ettei piippaamattomuuden harjoittelu tavallisissa treeneissä tavallisella palkalla hyödytä, koska kun ruoka tulee kehiin, alkaa piippaaminen samantien. Ollaan tässä viime viikkoina tehty iltaruoalla paikkamakuuta 1-2 minuuttia (Lyyti harjoittelee paikkamakuuta, Sunny hiljaa olemista) ja siinä oon saanut Sunnyn olemaan hiljaa. Miksen siis saisi sitä olemaan myös muissa liikkeissä? Aikaisemmin aina ruoan ollessa kysymyksessä se on alkanut metelöidä niin paljon, etten ole jaksanut vaatia hiljaisuutta vaan palkannut jostain liikkeestä (esim. nouto). Eilen illalla aloitettiin kotona niin, että ruokakupissa oli yksi ruokanappula ;-) Onneksi Sunnylle kuppi on tärkeämpi kuin sen sisältö. Pyysin vaan sivulle ja annoin tarjota hiljenemistä katsoen itse muualle. Ekoilla kerroilla piippasi varmaan lähemmäs minuutin -_- Harkitsin jo mp3-soitinta. Hiljenemisestä otin katsekontaktin, kehuin ja vapautin kupille. Jossain viidennen toiston jälkeen rupes olemaan hiljeneminen jo sekuntien homma! Aika hullu edistys! 

Tänään oli ohjatut treenit, tehtiin ohjattu osuus viimeisenä, joten ehdittiin väkertää omiamme aluksi. Tehtiin ensin peruuttamista ym. fiiliksen nostatusta. Sitten kuppi taakse ja sinne nami ja jatkettiin perusasennossa hiljenemistä. Kun tämä sujui, otettiin 1-5 seuraamisaskelta ja jee - aivan hiljaisia olivat enimmäkseen!!! Piipistä kielsin tosi tiukasti, pysähdyin ja kokeiltiin uudestaan. Tehtiin myös kuppi taskussa samaa mutta palkkasin kädestä.

Tässä välissä otettiin pikkupaikkamakuu, jossa yllätysyllätys mulla oli ruoka taskussa ja kerroinkin sen Sunnylle. Kävin vaihteeksi palkkaamassa tosi usein. Eikö Sunny sitten ehtinyt piipata vai oliko se niin skarppina mutta tulos oli täysin hiljainen makuu! Ohjatulla osuudella tehtiin ruutu koemaisesti. Piippasi ennen liikettä mutta hiljeni tosi hienosti, kun otin sivulle! Sunny jäi vähän oikeaan reunaan mutta selvästi sisällä kuitenkin. Muuten suoritus oli hyvä, vähän piippasi ruudussa odottaessaan. Jatkoneuvo oli että lisää keskikohtatreeniä lyhyeltä matkalta, jolloin ei tarvitse palkata esim. hyvästä vauhdista. Melkein suorituksista pikkupalkka, huippusuorituksista huippupalkka.

Lopuksi tehtiin vielä itseksemme kaksi seuraamispätkää, joissa ruokakupissa oli siivenpala. Molemmissa kaksi yritystä, ekalla piippasi, josta kielsin, tokalla oli hiljaa. Päästiin siis oikeesti melkein 10 askelta! Kotona vielä iltaruoalla sama juttu ja se on varmaan kaikkein piippialttein tilanne (paitsi ehkä aamuruoka :D). Tää vaatikin jo paljon enemmän toistoja. Käveltiin pihapolkua eteenpäin, aina piipistä kielsin ja pysähdyin. Vitsit että pitää itse olla tarkkana. Lopulta saatiin kuitenkin hiljainen pätkä, josta vapautin syömään.

Tää tuntuu ainakin nyt aluksi hyvältä tavalta. Ruokakupilla treenatessa Sunnylla on tarpeeksi korkea vire, joka kestää myös kiellot. Saan treenattua liikkeitä täydessä vireessä mutta samalla voin vaatia niissä hiljaisuutta. Ja pikkuhiljaa tästä 5 seuraamisaskeleesta pitäisi kasata hiljainen 8 liikkeen koesuoritus täydessä vireessä ;-) On meinaan vähän tekemistä tässä...