Tänään illalla piti mennä lappalaisten vapaamuotoisiin treeneihin, mutta sainkin päivällä tekstarin, että piirinmestaruusjoukkueemme treenaisi illalla Munkassa, joten suuntasin töiden jälkeen sinne. En saanut iskää lähtemään töissä niin aikaisin, että olisin ehtinyt ihan 17.30 (miehiä saa aina odottaa...), joten kun me ehdittiin paikalle, siellä oli enää Janina ja Zuli. Väki vähenee, pidot paranee :D

Sunnyn kanssa otettiin eka vähän seuraamispätkää, käännöksiä hitaassa kävelyssä ja juoksussa ja niitä askelia vasemmalle. Palkkailin paljon myös parin askeleen piippaamattomista pätkistä. Selvästi auttoi, kun en stressannut asiaa, ei piippitehosteet tulleet päälle kuin epävarmoissa kohdissa (esim. vasemmalle askeleissa). Sitten kokeiltiin liikkeestä istumista käskytettynä. Yleensähän yksin treenatessa Sunny istuu hienosti mutta kun joku katsoo, niin jää seisomaan tai menee maahan ;) Nyt on näköjään treeni alkanut tuottaa tulosta, koska Sunny istui varmasti molemmilla kerroilla. Kun vielä osaisin koetilanteessa sanoa käskyn samalla äänensävyllä, niin ois koiralla jotain mahiksiakin...

Ruutua tehtiin 5 kertaa, ekalla ja neljännellä ilman lätkää, muut lätkän kanssa. Ekalla juoksi hienosti ruutuun mutta pysäytys myöhästyi ja jäi seisomaan takareunalle. Sanoin uuden ruutu-käskyn ja nyt kun ajattelin, niin tein epämääräisen alas suuntautuneen käsimerkin. Tuloksena Sunny meni pikkuisen eteenpäin ja kävi maahan (ilman käskyä mutta varmaan tulkitsi käsimerkkiäni!!) niin, että oli just ruudun sisällä :D Että kai sillä joku ajatus reunanaruistakin on. Muut kerrat oli tosi hienoja, myös kerta ilman lätkää, ja hyvin jäi seisomaan joka kerta.

Tehtiin myös pari luoksetuloa niin, että lähdössä Sunny ja Zuli oli vierekkäin. Ekalla kerralla mä kutsuin Sunnyn ensin, tokalla kerralla Janina kutsui Zulin ensin. Tosi hienosti molemmat odottivat omaa käskyä. Sunnyn kanssa tehtiin yksi läpijuoksu (super), yksi pysäytys ilman namia (venyi vähän), yksi naminheitto (yks urpo heitti namin koiran eteen...) ja siitä vielä sivulle. Jostain syystä Sunny ei oo ollut lenkeillä kovin innokas juoksemaan, joten en oo paljon treenannut. Täytyy kokeilla joskus, kun on molemmat koirat mukana, nyt oon tehnyt vain yksin lenkkeillessä.

Sitten meinasin tehdä metallin ja kaukot ilman välipalkkaa ja siitä sitten antaa repusta ruoan. Mutta Sunny toi metallin laukalla niin hienosti, että oli ihan pakko palkata :D Kaukoissa ekalla kerralla en näyttänyt kädellä taaksepäin. Ekassa seisomaannousussa Sunny liikahti vähän eteenpäin ja oli siinä kai jotain muutakin säätöä. Otettiin sitten vielä uudestaan, nyt Sunny nousi seisomaan niillä sijoillaan, joten vapautin syömään. Torstaina kisanomaisissa treeneissä täytyy muistaa käsimerkki. Repunhan voi viedä johonkin piiloon, nyt se oli n. 5 m Sunnyn takana, mutten näyttänyt, että siellä on ruokaa.

Janinan rohkaisusta uskalsin tehdä vielä tunnarin. Kapuloita oli paljon, sekaisin ja sisäkkäin ympyrässä. En tiennyt, mikä on oma. Sunny meni kapuloille yllättävän rauhallisesti, haisteli, maistoi jotain, haisteli taas aika pitkään, sitten löysi selvästi oman ja toi. Sanoin Janinalle, että eihän se nyt ihan kaikkia maistanut mutta Janina sanoi, että se maistoi ekalla kerralla vain omaa! Sitten jotenkin pudotti ja hukkasi sen. Vitsit, tästähän ois saanut jotain pisteitäkin :D

Lopuksi vielä tehtiin paikkamakuu. Tein kerrankin 4 minuuttia, mikä oli ihan hyvä, Sunny oli ehkä aavistuksen levottomampi 3,5 minuutin jälkeen. Janina kävi välillä kehumassa Zulia ja Lyyti kiljui taustalla, joten häiriötäkin oli jonkin verran.

Otin vielä Lyytin kanssa pikkuisen juttuja niin, että Zuli teki toisella puolella kenttää. Lyyti oli taas vapaana ja tosi hienosti kontaktissa :) Tehtiin ihan vähän aikaa, sivulletuloja, odottamista, luoksetuloja, istumista yms. Tosi kivasti Lyyti pysyi koko ajan mun luona eikä edes harkinnut Zulin luo menemistä. Kiskoi taas hienosti lelua, pallon unohdin autoon, vaikka mukamas otin sen mukaan. Treenin jälkeen päästettiin vielä Zuli ja Lyyti leikkimään, nuorisolla oli kivaa ja Sunny protestoi eli ei mitään uutta auringon alla ;)

Paluumatkalla Lyyti makasi koko matkan eli autoilu on oikeasti edistynyt!