Olin tiistaista tiistaihin kuutena päivänä tallilla, joten treenailut on jääneet aika vähälle. Maanantaina oli kuitenkin Lyytin agitreenit, joissa meidän lisäksi oli tällä kertaa vain Heli & Jymy sekä Elisa & Napsu, joten ehdittiin tehdä vaikka mitä. Vielä kahdeksan aikaankin oli tosi kuuma, mutta onneksi kenttä oli kokonaan varjossa. Helena oli kouluttamassa ja rata näytti tältä:

Tehtiin pätkissä 1-4, 4-12, 12-16. Jätin Lyytin lähtöön ja menin kakkosen ja kolmosen väliin suunnitelmana peruuttaa ja valssata niin, että ohjaan putkeen oikealla kädellä. Peruuttaminen vähän unohtui, sen sijaan tein kaikenlaista ylimääräistä, melkein kaksi valssia. Lyyti sen sijaan löysi oikeat linjat joka kerta tarkasti ja haki putken päänkin hienosti, vaikkei olla sitä megapaljon harjoiteltu (siinä sivussa joskus ;)). Putkelle nro 6 lähetys sujui hyvin niin, että olin esteen 14 vas. puolella. Sen jälkeen alkoi ongelmat, 8-9-10-pyöritystä tehdessä ensin kentälle tuli vieras collie ja sitten Lyyti löysi maasta nameja. Pasmat meni ihan sekaisin ja vauhti loppui kokonaan. Pidettiin sitten vähän huili- ja juomataukoa.

Toista kierrosta varten "painin" Lyytin kanssa vähän ja se tuntui syttyvän siitä ihan kivasti. Ekan kerran kun mentiin esteet 12-16, meni vähän käsijarru päällä. Tehtiin useampi toisto niin, että heitin lelun esteen 16 jälkeen ja muistin jossain vaiheessa käyttää eteen-käskyä. Nopeutui todella paljon. Miten tää on voinut jäädä treenaamatta, kaikkein tärkein juttu?! Sitten tehtiin vielä esteitä 8-10 ilman valsseja, tavoitteena vain 9-esteelle irtoaminen. Ja yhtäkkiä Lyyti irtosi: Seisoi ihan rauhallisena ennen lähtökäskyä mutta sitten sinkosi eteenpäin niin pitkälle, että ekan kerran jopa kiersi 9-esteen :D Loput kerrat meni käsikirjoituksen mukaan, joskin kerran mä törmäsin 10-esteen siivekkeeseen ja kaaduin. Siinä sitten istuin persuksillani maassa ja revitin lelua Lyytin kanssa :D Vähän oli kädet auki sen jälkeen. Onkohan se nopeampi, kun se on kauempana musta vai johtuikohan sinkoilu vain siitä, että se tasan tiesi, mitä pitää tehdä? "Mene-hop" -käsky toimii hyvin :)

Lopuksi tehtiin vielä keinua, jota on viimeksi tehty... öö... helmikuussa?! Monta kuukautta sitten kuitenkin, koska välissä oli juoksut ja sitten keskityttiin puomiin. Silloin Lyyti teki isolta pöydältä maahan ihan ok. Nyt sitten Helena oli sitä mieltä, että kokeillaan ilman apuvälineitä. Ekan kerran Lyyti lähti tosi vauhdilla ja hyppäsi myös päädystä pois yhtä vauhdilla - luuli varmaan puomiksi. Yritin itse olla säikähtämättä ja kokeiltiin uudestaan. Nytkin Lyyti tuli ihan reippaasti mutta sain hidastettua ennen keikkaamista (ja pehmensin itse tömäystä). Pari kertaa meni näin tosi hyvin mutta viimeisellä kerralla Lyyti vain seisoi keinun edessä eikä tuntunut muistavan, mitä piti tehdä :D Tarjosi siinä sit pari kertaa alastuloa ja muuta. Lopulta se tuli vielä kerran ja se meni hyvin. Se on kyllä niin liikuttava, kun se aina yhtäkkiä vaan väsähtää :D

Tiistaiaamuna oli Lyytillä ensimmäinen fysioterapia. Erityisiä jumeja ei ollut mutta puolieroa oli vähän. Ja etuosan lihakset oli paljon kehittyneemmät kuin takaosan, joten saatiin takapäätreenejä jumppaohjeiksi.