Keskiviikkona tehtiin tällaista: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/319567_10150400598694169_739479168_8068723_1843152731_n.jpg

Tällä kertaa aikaa oli 13 min, joten tehtiin yhdessä osassa. Rimat oli taas 45-60 cm. Aloitettiin esteillä 1-4 ja Jenna palkkasi. Ohjasin ensin vasenta puolta ja takaaleikkasin neloselle, koska oletin, että putki 14 vetää koiraa liikaa. En kuitenkaan ottanut huomioon, että lähdöstä saa niin paljon etumatkaa, että putki on helppo blokata omalla liikkeellä. Jenna otti videolle ohjaukset 1-5 sekä vasemmalta puolelta että oikealta puolelta: vasen http://www.youtube.com/watch?v=w8wOhnS-gnY ja oikea http://www.youtube.com/watch?v=xkER-okZeFg. Ja niin kuin videolta näkee, oikealta ohjatessa Lyyti otti yhden askeleen vähemmän joka väliin! En siis taas uskonut ratasuunnitelmaa tehdessäni viisaampiani vaan olin vastarannan kiiski ja vielä väärässä :D Aivan sama tilanne tuli 9-11 välissä. Olin suunnitellut takaaleikkauksen putkelle, missä ei sinänsä ollut mitään ongelmaa mutta ehdin aivan hyvin tehdä persjätön ennen putkea, koska sain etumatkaa Lyytin tehdessä takaakiertoa. Ja sama kertautui vielä A:n jälkeen!!! Mussa kyllä riittää kouluttamista.

Loppupätkän tein kokonaan seinän puolta eli takaatyöntöinä, koska ne on mulle niin paljon helpompia kuin pakkovalssit ja välistävedot. Meni ihan kohtuullisesti. Kepeille Lyyti meni kerran kakkosväliin mutta kun maltoin odottaa hetken sisäänmenossa, niin meni oikein. Pujottelu meni kivalla tyylillä. Oiskohan tää ollut ratkaisu siihen viimekertaiseenkin keppiongelmaan?! Tässä vielä video vikasta kierroksesta, joka mentiin lelu kädessä: http://www.youtube.com/watch?v=5TA2ymbqjhg Joo, ei se aina kilju noin paljon. Erityisen tyytyväinen päivän esityksessä olin vitosputkelle irtoamiseen, hienoihin A:n vauhtikontakteihin ja siihen, että meitä ei enää haittaa, kun seuraavan ryhmän ohjaajat tulevat katsomaan. Tää on ollut mulle jotenkin ahdistava juttu ja Lyyti otti vielä vuosi sitten siitä tosi pahasti häiriötä mutta ei enää :-)

Perjantaina oltiin hyppytreeneissä Marikan ja Aavan kanssa. Eikä nyt taaskaan mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan - unohdettiin nimittäin molemmat avaimet! Onneksi Jukka tuli tuomaan ne, niin päästiin treenaamaan. Odotellessa oltiin koirapuistossa, ja tytöillä meni lujaa. Ihanan hyvin ne tuli toimeen, Aava on niin liikuttavan kiltti <3 No, huono puoli tässä oli tietysti se, että riehumisen jälkeen ei enää ollut niin paljon virtaa ja voimaa tehdä hyppytekniikkaa. Aloitettiin alastulotreenillä, jossa okseri oli 35-45 cm. Se meni Lyytiltä kai aika tasapainoisesti ja ilman suurempia ongelmia. Ainakaan töminää ei kuulunut. Ja esteiden keskelle osumisessahan se on aina ollut vahva. Toisena treeninä tehtiin etäisyyden arviointia renkaalla ja sepä ei ollutkaan niin helppoa. Kymmenen jalan väli meni vielä hyvin mutta sitten kun väli oli 12 jalkaa, Lyytillä kävi joku arviointivirhe ja se törmäsi renkaan sivuun. Onneksi oli hajoava rengas! Ei se siitä mitenkään lamaantunut mutta tuli vähän varovaiseksi ja kun väli oli 14 jalkaa, se otti alkuhypyille 6 jalan väliin laukka-askeleen! Ja sitten alkoi kiertää rengasta. Mentiin takaisin 10 jalkaan ja saatiin lopulta onnistuminen, kun Marika suorastaan kalasti Lyytin renkaan läpi. Jälkikäteen huomasin, että sarja oli aivan vino, vietti oikealle ja rengas sen sijaan oli suorassa. Eli periaatteessa ei ihme, että Lyyti kiersi rengasta sieltä oikealta. Marika myös sanoi, että 14 jalkaa voi olla sille liian lyhyt yhteen askeleeseen, eli ens kerralla täytyy varmaan mennä suoraan 15-16 jalkaan. Täytyy ottaa parin viikon päästä uudestaan!

Santerilla oli torstaina fyssari. Tällä kertaa varustauduttiin mahdollisiin ärähdyksiin niin, että Anna ensin hieroi ja jos Sunny ois murahtanut, oltaisiin taukona käyty vesijuoksumatolla. Mutta sepä ei murahtanut kertaakaan! Tänään oli taas Santerin mummotoko :D Se ei ollut ihan niin hullu kuin viimeksi mutta tosi innokas kyllä. Aloitettiin pikku seuraamisella ja jättöliikkeillä. Seisominen on muistunut mieleen aika kivasti, mutta maahanmenoon tarvittiin kaksi käskyä. Aika hyvin Sunny kuitenkin erotti ne. Sitten tehtiin merkkiä (alkoi sujua) ja ohjattua, joka oli Santerin mielestä aivan mahtava juttu :D Tehtiin kyllä vain yhdellä kapulalla, tällä kertaa vasenta. Lisäksi tehtiin yksi tunnari, jossa ei ollut kauheesti järkeä ja yksi ruutu. Yritettiin evl-tyyliin mutta se oli liian vaikea. Sitten lähetin normaalisti suoralla, jolloin Sunny juoksi täysiä ruutuun ja kaappasi kosketusalustan suuhunsa! :D Vähän tais ohjattu jäädä päälle. Ilmeisesti se oli aika ällö hiekkainen, joten Sunny sylki sen suustaan ja laittoi tassun päälle erittäin viisaan näköisenä ;-) Se on kyllä niin liikuttava, kun se on omasta mielestään aina paras. Varsinkin, kun katselee muiden koirien suorituksia aina kovin arvostelevasti...