Viime päivityksen jälkeen parin päivän päästä Sunny ontui aika pahasti. Meni kyllä taas onneksi ohi muutamassa päivässä kipulääkkeen maksimiannostuksella mutta ollaan nyt annettu vielä pientä annosta (torstaina tulee 3 viikkoa). Viime viikon maanantaina käytiin Marin ja Sirken treeneissä mutta otettiin tosi rauhallisesti, vaikka Sunny ei ollut käytännössä viikkoon enää ontunut. Ensin katsottiin Sirken kanssa seuraamisen tekniikkaa. Oli kyllä aika noloa sanoa, että tän kaiken piippaamattomuustreenin jälkeen luovutetaan ;-) Mutta 10 vuotta tulee ihan kohta mittariin ja sittenhän Santeri saa alkaa mölytä. Sirken ensimmäinen huomio oli se, että varsinkin juoksussa Sunny ottaa sivuetäisyyttä, kun menee osuuden laukalla pomppien. Kun vähän hidastin juoksuvauhtiani, se pysyi ravissa ja oli huomattavasti täsmällisempi. Kun tehdään tekniikkaa, niin perusasentojenkin kanssa pitää olla tarkkana - melkein ei riitä. Paikallakäännöksissä pitää itse olla rauhallinen ja vasemmalle käännöksessä ei kannata tehdä käännöstä niin taakse kuin mitä mä teen - sillon Sunnyn perusasento on melkein mun varpaiden päällä... Peruuttamisessa sen pää pitäisi saada alaspäin, koska muuten se peruuttaa istuen. Ja vasemmalle askelissa voisi kokeilla "väistä"-käskyä "seuraan" sijaan. Sirke myös sanoi, että kannattaa keskittyä yhdessä treenissä muutamiin yksityiskohtiin seuraamisessa eikä vetää kaikkea kerralla.

Marin kanssa tehtiin ruutua, jossa Sunny tarjosi kosketusalustaa ihan älyttömän hyvin kaikista kulmista. Etureunalta jopa peruutti sille! Jatketaan siis tällä ja toki välillä tehdään tyhjiä. Otettiin myös noudon loppuasentoa, joka Santerilla jää usein vajaaksi. Mari näytti, miten sen voi pilkkoa vielä pienempään: Sunny istuu kapula suussa, menen sen viereen vinoon ja käsken siitä noutamaan. Silloin se tulee siis vinosta asennosta suoraan. Siitä sitten edetään siihen, mitä nyt ollaan tehty eli metrin päästä noutamiseen. Hyvin Santeri homman tajusi eli ilmeisesti tietää itsekin, että vino asento on melkein eikä ihan.

Viime lauantaina käytiin vapaavuorolla tekemässä samoja liikkeitä + istumisia (sikahienoja) ja kaukoja. Ruudussa tein lopuksi n. 10 metristä isolla palkalla. Käytin seis-käskyä mutta vaadin täydellisen paikan. Kaksi kertaa meni pitkäksi, näistä en palkannut mutta sitten saatiin kaksi täydellistä. Kakeja tehtiin riman avustamana ja heitin palkkaa taakse.

Treeneistä tullessa Sunny rähjäsi sitten tosi paljon ja rupesin heti miettimään, mikä liikkeistä oli sille liikaa ja kävi jo mielessä, pitäisikö sen jäädä kokonaan eläkkeelle. Keskusteltiin asiasta maanantaina fyssarin kanssa ja se sanoi, että noi taaksepäin hypyt namin koppaamisessa on varmaan sille liian rankkoja (vielä yhdistettynä noihin muihin). Eli kaukojen treenaamista varmaan nyt vähennetään ja palkkausta vaihdetaan. Lisäksi täytyy varoa noita äkillisiä pomppukääntymisiä, joita joskus esiintyy seuraamisessakin. Muuten Sunny oli fyssarilla ihan ok, ei juuri varonut käsittelyä (oli kyllä saanut puolikkaan kipulääkkeen aamulla). Oli muuten aika liikkistä, kun oltiin ekaa kertaa uudessa paikassa eli Viikin pieneläinsairaalassa. Sanoin lähtiessä, että nyt mennään terapiaan ja Santeri lähti suoraan kohti oikeaa bussipysäkkiä, vaikka Aistiin mentiin aina autolla. Perillä Sunnya epäilytti, että tultiin eläinlääkäriin, sitten löytyi tuttu terapeutti, huone oli erinäköinen jne. Vesialtaassa Santerille kuitenkin loksahti, mitä varten siellä oltiin ja sen jälkeen se oli ihan normaali :D