Sunnuntai-illasta löydettiin vihdoin (!) Helin kanssa sopiva aika hyppytreeneille ja käytiin IHAHin kentällä Kivikossa. Ihan hyvät treenit, vaikka Lyyti oli selvästi vähän väsynyt (oltiin just tultu mummilta eikä se nuku matkalla). Aloitettiin perussarjalla, jonka päässä oli U-putki eli Lyyti meni sarjan kummastakin suunnasta. Menomatkan meni löysästi, paluumatkan niin voimakkaasti, että hyppäsi kaksi viimeistä kerralla. Tää ei oikein Lyytille sovi; sen pitää nähdä lelu sarjan päässä. Sen jälkeen tehtiin pari kertaa perussarjaa takaakiertona ja molemmilla kerroilla sillä oli alussa vaikeuksia, mutta loppu meni hienosti. Tää on varmasti yksi hyödyllisimmistä treeneistä Lyytikäiselle. Toisessa setissä tehtiin taipumista kahdella vastakkain olevalla sarjalla. Tarkoituksena oli lopulta, että Lyyti menis sarjat kaheksikkona ja mä valssaisin väliin. Mutta harjoitus oli jo niin vaikee rakentaa, ettei se voinut onnistua. Muutenkaan ei ollut ihan puhdasta menoa, vaan Lyyti joutui välillä ottamaan laukkaa väliin. Tämä johtui selvästi lähetyspaikasta; jos lähti liian isolla kaarella, ei pomppu millään riittänyt toiseen väliin. Mun pitäis olla tarkempi noissa, vaikka lähetänkin sen lentävällä lähdöllä.

Tänään Jennan treenien radan pohja oli tällainen: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/300300_10150364472529169_739479168_7866364_61043588_n.jpg Erona piirrokseen esteen nro 11 jälkeen tehtiin putki, keinu oli A:n ja keppien välissä ja sille mentiin takaakierrettävän hypyn kautta (kuin numero 10). Rimat oli ekalla puoliajalla 40-65 cm ja 65 rima putosi, kun ennen radalle lähtöä kutsuin Lyytin sen yli. Aloitettiin pakkovalssilla 1-2 väliin. Lyyti teki joka kerta hienosti, mutta mun käännöt oli pahasti myöhässä. Viimeiset toistot meni kuitenkin hyvin. Siitä sitten jatkettiin koko rata kerralla ja se meni muuten nollilla, paitsi että Lyyti luiskahti esteen nro 16 takaa. Tämä kohta tuotti todella vaikeuksia, jouduttiin ottamaan useamman kerran, ennen kuin meni hyvin. Keinu meni ekalla kerralla hitaasti, tokalla ihan ok.

Toinen puoliaika tehtiin minirimoilla, ettei tarvinnut nostella eestaas. Otin taas lehmälelun ja Lyytin vire alkoi alusta, silmät syttyi jne :D Ensin kokeiltiin esteitä 8-13 niin, että 8 mentiin toisinpäin ja mä valssasin lähetin Lyytin kympille ja valssasin 10-11-väliin. Lelu oli valmiina putken nro 13 päässä. Se meni kaks kertaa aivan loistavasti ja töppöstä pistettiin kumpikin toisen eteen :o) Kun tuntui, että virtaa riittää vieläkin, tehtiin vielä keppejä. Otettiin vauhtia menemällä toisinpäin esteet 12-putki-11. Ekalla kerralla vedin henkeä menemenemene-litaniasta ja Lyyti tuli 3. vikasta välistä pois. Muilla kerroilla onnistui ja vauhti oli hieno. Lyyti ihan sinkosi kepeille putkelta asti ja silti taipui 1. väliin. Se on kyllä ihana, kun sitä voi palkata epäonnistuneistakin pujotteluista - se kyllä itse tietää, että meni pieleen.

Nyt on ruvennut tuntumaan, että tää homma alkaa näyttää monelta osin siltä, miltä sen pitääkin näyttää. Ja Pieni on melkein kuin  oikea agilitykoira <3