Rattoisasti menee ilta, kun on kahden koiran treenit. Eilen käytiin ensin Helin, Annan ja pentujen kanssa tekemässä hyppytreeniä, sitten armottomien (toko-SM-joukkue) kanssa tokoilemassa. Olin ollut koko päivän ihan ranteet auki Jaska-ponin tiistaisen loukkaantumisen takia, joten fiilis ei illallakaan ollut erityisen hyvä.

Lyytin kanssa tehtiin kuuden jalan väleillä viiden esteen hyppysarjaa, estekorkeus 20 cm. Se hyppäsi joka kerta iloisesti kaksi viimeistä estettä yhdellä loikalla. Menin aina edelliseen väliin, mutta seuraavalla kerralla loikkasi taas kaksi. Tehtiin varmaan jotain 8-10 toistoa, ennen kuin osui joka väliin ja siihen sitten lopetettiin. Olikohan tossa jotain muuta ratkaisumahdollisuuksia kuin edelliseen väliin palkka? Oliko vinorimat tai okserit tähän? Vähän epätasaista suorittamista oli muutenkin, pari kertaa kolisutteli ja lähdöstä varastaminen oli ihan tuurista kiinni. Aluksi Heli antoi Lyytille namia lähdössä, mutta sitten se katsoi namin antamisen lähtöluvaksi. Nyt täytyy oikeasti opettaa sille se ämpärissä lelu -targetti, että voisin lähettää ilman että se tekisi tappohyppyjä. Lopuksi otettiin vielä muutaman kerran puomia - ei yhtään epäröintiä, vaikka ollaan tehty nyt paljon keinua! Se erottaa ne, uskomatonta! Kerran jäi vähän liian ylös (kaikki tassut kontaktilla), muilla kerroilla kontaktikin oli erinomainen.

Santerin kanssa meni taas kerran vaihtelevasti. Oltiin Koneen kentällä, jossa meillä on ens viikon ke koe. Aluksi paikkamakuu, johon vire oli liian korkea. Ei se nyt koko aikaa vinkunut mutta vähäkin on liikaa... Paikalla istuminen meni ihan mönkään, valahti maahan parikin kertaa. Sitten tehtiin seuraamista nami nyrkissä ja se olikin upeaa! Päästiin vihdoin jopa askelsiirtymiin ja nekin meni hiljaa. Eikä satu sormiin yhtään :D Liikkeestä istumista tehtiin Tiltun viimeviikkoisilla ohjeilla eli nopeaa istumista, nopeaa käsimerkkiä ja sellaista. Hyviä oli ja sitten päästiinkin jo pelkkään käskyyn ilman apua ja Santeri istui joka kerta ja entiseen verrattuna nopeasti.

Tästä innostuneena se sitten istui luoksetulon pysähdyksessäkin! Ei oo ennen tuotakaan esittänyt. Kun otettiin uudestaan, se ei pysähtynyt ollenkaan - ilmeisesti luuli, että "ei kelpaa" tuli pysähdyksestä, doh... Saatiin kuitenkin onnistumisiakin ja maahanmenot oli hyviä. Olis kyllä pitänyt pyytää avustaja. Sitten ruutua, jonka rakentamista Sunny ei ollut nähnyt ja jonne Emmi oli vienyt namin myös Sunnyn näkemättä. Kentällä oli paljon muitakin merkkejä (idari ja luoksetulo), Sunny vilkaisi niitä mutta lukitsi ruudun hyvin ja meni aika suoraan. Otettiin vielä pari kertaa eri suunnasta ilman namialustaa, kaikki oli oikeastaan hienoja. Kotipihalla on tehty hyppynoutoa ja se on mennyt melkein joka kerta pieleen. Tuolla kentällä sen sijaan onnistui ihan täydellisesti, joten ei kannata treenata kotona ;-) Otettiin vielä vaihtoa kaukoja ja yksi tunnari pusikossa, jotka ok.