Elina Jänesniemi tuli täksi viikonlopuksi kouluttamaan ATD-läisiä ja me päästiin Lyytin kanssa mölliryhmään. Edellisen ryhmän aikana käytiin Santerin kanssa tokoilemassa mutta se oli kyllä yhtä sähläystä, joten ei siitä sen enempää. Radalla oli 34 estettä enkä vielä 45 minuutin tutustumisenkaan jälkeen ois osannut juosta sitä koiran kanssa :D Hieman rutiininpuutetta. Me mentiin toki pätkissä. Rimat oli kaikki 50 cm ja yksi taisi pudota (valssi oli toivottoman myöhässä).

Lyyti aloitti ihan sikahyvin, ensimmäiset (vaikeat) pätkät meni hyvällä draivilla ja itsevarmasti. Ohjauksen mukaanhan se menee aina. Mutta selvästi 20 minuutin treeniaika on sille liian pitkä ainakin tässä vaiheessa. Jossain kymmenen minuutin jälkeen sillä jo silmät seisoi päässä. Pienen aivokapasiteetti on rajallinen :D 

Omaan ohjaukseen sain monta hyvää vinkkiä. Varsinkin hyviä oli päällejuoksut eli takaakierron jälkeen matkan jatkaminen: jalat osoittaa menosuuntaan mutta yläkroppa kääntyy koiraa kohti. Takaakiertoon lähetetään koira ottamalla askel kierrettävän esteen siivekettä kohti ja siitä pääsee samantien jatkamaan matkaa. Ennakoivissa ohjauksissa taas oli vaikea muistaa pitää ohjaava käsi mukana, helposti meni vain vastakkaisella tökkimiseksi, jolloin koiralle oli epäselvää, pitikö tää este mennä vai ei. Jos iteltä loppuu tila liikkua, on parempi vekata ennen estettä kuin mennä siitä yli --> tulee pienempi kaarre ja liike jatkuu. Putkeen koira "keilataan" eli askel jalalla ja käsi osoittaa kohti putken suuta. Putkesta putkeen -kohdissa koira kannattaa hakea ja viedä, niin liike pysyy koko matkan. Ja palkka _aina_ liikkeestä, ei käännytä koiraa kohti ja anneta lelua. Monihan noista on ihan perusjuttuja, joita hoen omille koulutettavilleni, mutta koiran kanssa mennessä aina ne unohtuu! Huomenna jatketaan :-)