Tiistaina oli ensimmäistä kertaa Korrit kouluttamassa. Porukka jaettiin kahtia, meidän ryhmää koulutti Pekka ja liikkeinä oli ruutu ja luoksetulo. Todella hyviä ja mielenkiintoisia ajatuksia, ei mitään salatiedettä vaan täysin järkeenkäypiä ja koiralle reiluja opetustapoja.

 

Sunnyn ruudusta selvisi aika tarkkaan, missä vaiheessa ollaan. Sunny osaa loistavasti hakea ruudun katseellaan ja juoksee sinne varmasti. Mutta se ei osaa hakea ruudun keskikohtaa vaan tarjoaa epävarmuuttaan merkkiä. Myöskin olen kehittänyt siihen sellaisen ongelman, että lähden kävelemään Sunnyn perässä, jotta pystyisin heittämään namin tai lelun perään. Pekka kuitenkin huomasi, että Sunny heilauttaa korviaan heti kun lähden kävelemään, eli ”mennään yhdessä ruutuun”. Lisää treeniä ja juuri ruudun keskikohtaan menemiseen varmuutta. Sunny osaa hakea ruudun, juosta sinne, pysyä siellä ja tulla sieltä seuraamaan mutta ei osaa mennä oikeaan kohtaan.

 

Luoksetulossa kysyin neuvoa juuri maahanmenoon. Ensimmäinen huomio Pekalta oli se, että luoksetulosta maahanmenoa ennen kannattaa jättää koira juuri seisomaan eikä istumaan tai maahan. Tällöin vahvistaa juuri luoksetuloa liikkeenä eli sitä, että ensin seisotaan, sitten mennään maahan. Toinen huomio oli se, että pelkkää maahanmenoa pitää treenata, se pitää saada toimimaan nopeammin ja kauempana musta. Yritin näyttää, kuinka maahanmeno ei nopeutu leluriehutuksenkaan lomassa mutta siinä tein (ja olen tehnyt) alkeellisen virheen: revitin ensin lelulla, sit pyysin maahan, sit taas revitin. Eli ekalla kerralla se saa palkan tekemättä mitään!

 

Et sillee, aika loistavaa, että joku joskus sanoo mulle, mitä mä teen ja mitä pitäisi tehdä :D Kahden viikon päästä jatkuu taas.

 

Ai niin, tunarista piti vielä mainita. Iskä teki meille laudan, johon 5 väärää kapulaa on ruuvattu. Sepä ei toiminut sitten ollenkaan, Sunny vain kokeili, mikä kapuloista lähtee irti. Samalla treenikerralla pihalla sitten piilotin oman 30 cm päähän kolmesta väärästä ja Sunny etsi oman täydellisesti kolme kertaa!!! Olin jo ihan varma, ettei se tunaria ainakaan ikinä opi mutta toivoa näyttää olevan.