Sunnylla alkoi tänään uusi ylempien luokkien ohjattu tokokurssi. Lyytillä alkaa alempien luokkien kurssi ens lauantaina, molemmat on joka toinen viikko. Sunnyn ryhmää kouluttaa Wille, Lyytin Iida. Wille tuli tänään vähän myöhässä, joten aloitettiin sit paikallaolot. Sunny oli pari kertaa piipannut, mutta Janina oli sit kieltänyt sitä ja oli hiljennyt kiltisti. Toi ois hyvä, jos yleistäis, että liikkeenohjaaja tai tuomari voi kieltää ;)

Varsinaisena aiheena oli seuraaminen, jota tehtiin ensin kuivaharjoitteluna treenikaverin kanssa. Oli kyllä aika koomista :D Sunnyn kanssa tehtiin odotteluaikana hiljaisia pätkiä ja sit temputtelua, yleensä tassujen heiluttelua ja peruutusta. Wille seurautti meitä kaaviollisen kisamaisesti, mutta ilman hidasta kävelyä ja paikallakäännöksiä (askeleet kyl tehtiin). Sunny oli aika skarppina mukana, kontakti ja paikka pysyi koko ajan. Sanoi ihan vienot piipit käännöksissä ja sit vähän isommat askeleissa mutta huomattavasti vähemmän kuin joskus! Kommenttia saatiin varsinkin vasemmalle käännöksestä, itse jos kääntyisi vasemmalla jalalla, niin koiran takapää kääntyisi oikein. Huh, hemmetin vaikea muuttaa omia askeleita.

Loppuajalla tehtiin Janinan kanssa tunnaria, Sunnylla oli aika rauhallinen mielentila. Valmistelut kisamaisesti mutta matka oli ekalla kerralla vähän lyhyempi. Superhienosti tarjosi kontaktia, kun kapuloita vietiin, vaikka ollaan treenattu ehkä kaks kertaa! Syöttelin siinä sitten pari namia. Kapuloille lähti hitaasti mutta toi oman varmasti. Toinen toisto toiseen suuntaan ja vähän pidemmällä matkalla, viennissä tarjosi taas kontaktia. Etsi-käskystä otti pari askelta, hidasti vähän ja mietti, mitä pitikään tehdä, sitten bongasi kapulat - ai niin kapulat! :D Vähän kyllä nauratti. Toi taas oman varmasti ja treenikavereita nauratti mun yllättynyt ilme, kun näin kapulan - on se oma! :D Suoritus on treeneissä superrauhallinen, ravaa sekä menon että paluun mutta niin pitää ollakin, että kisoissa vauhtiliikkeiden jälkeen ois yhtään järkeä päässä. Ja toi kontaktin pito kapuloita viedessä näyttää toimivan ihan uskomattoman hyvin. Toivoa on aina välillä!

Parkkiksella otettiin vielä juoksuntarkistusta, Jarmo oli "tuomarina". Meni ihan hyvin, Sunny on aavistuksen jännittyneempi miestuomarilla mutta ei yrittänyt paeta tai murista. Täytyisi aina muistaa treenata tätä, kun on mieshenkilöitä paikalla!