Tällä kertaa olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Sen sijaan Jessica sattui koiriensa kanssa kävelemään parkkiksen läpi just, kun otin koirat autosta ja Sunny oli valmis tappamaan Katlan... Kiskoi, riuhtoi ja karjui niin paljon kuin sielu sieti ja sehän sietää paljon. Lenkin jälkeenkin mulla vielä sappi kiehui, joten lähtökohdat treeneille oli loistavat ;-) Aloitettiin tunnarilla, Jessican hienolla verkolla, johon kapulat on kiinnitetty. Ekalla kerralla oli vain verkon 5 kapulaa + oma. Sunny yritti napsia varmaan kaikkia vääriä. Tokalla kerralla verkon reunoilla oli lisäksi pari irtokapulaa ja mä tulin seisomaan kapuloiden eteen. Sanoin käskyn ensin kaukaa ja sitten juuri, kun Sunny oli tulossa kapuloille. Avasi suuta viereisen kohdalla mutta nyt käytti hyvin nenää (haisteli ainakin viittä kapulaa) ja otti suuhun vain oman. Käveltiin sitten lähtöpaikalle, jossa palkka. Kolmas toisto ilman verkkoa eli kaikki kapulat irti, menin edelleen seisomaan kapuloiden eteen ja annoin toisen käskyn. Nyt teki tosi hienosti töitä, haistoi paria viereistä ja toi oman. Aiemmin ollaan tämän tyylistä kokeiltu koira hihnassa, mutta se oli Santerille liian passivoivaa. Tää tuntui nyt tosi hyvältä, Sunny muistaa tehdä töitä, kun oon uhkailemassa vieressä ;-) Mutta tähänhän voisi laskea kolme onnistunutta toistoa putkeen...!

Jatkettiin kaukoilla. Ensin m-i-s-m-s ja siitä vapautin. Istuminen ja seisominen oli hienot, samoin 3-5 s odottelut asennoissa mutta maahan meni eteenpäin. Sitten tehtiin m-s-i-m, jossa s-i teki etujalat paikallaan. Ja kun lähdin palaamaan koiran luo, se pomppasi istumaan (taas). Fyysiset rajoitteet huomioon ottaen sen pitäisi ainakin istua takajalat paikallaan ja kyllä se maahankin pystyy menemään vähän paremmin. Jessica kysyi, ollaanko me tehty millään esteillä, ja siitä muistuikin mieleen "namiboksi" eli namit koiran edessä, takana ja sivuilla. Kokeiltiin sitten s-m tällä tyylillä ja oli se vähän parempi. Eli tässä pitäisi palata taaksepäin ja tehdä paljon noita asentoja, kun kerran muut osat liikettä menee ihan ok.

Viimeisenä liikkeenä otettiin seuraaminen. Ensin namit käteen ja alkupätkällä oli paikallakäännöksiä. Kaikki meni hienosti ja ihan hiljaa, kunnes yksi nami meni johonkin hampaankoloon ja homma piti keskeyttää vähäksi aikaa :D Sitten namit taskuun ja loppupätkä ilman paikallakäännöksiä oli upea! (siis kun hampaankolo oli saatu tyhjennettyä) Paikka ja kontakti pysyi koko ajan eikä yhtään piippiä tullut ilmoille. Hieno vanha koira <3

Sipoosta ajettiin vielä Maunulaan Lyytin agitreeneihin. Helena ei ollut kouluttamassa mutta oli tehnyt kaksi rataa, jotka me mentiin kokonaisina kaksi kertaa ;-) Se niistä lyhyistä pätkistä. Rimat oli 30-50 ja yksi 50 cm rima putosi vikalla kierroksella. Ekalla radalla (18 estettä) Lyyti ois mun mielestä voinut olla vauhdikkaampikin ja yhdestä hypystä meni ohi. Tokalla kierroksella meni viimeisestä (kontin edessä taas) ohi useamman kerran, siihen sopi siis takaaleikkaus paremmin. Tokalla radalla (20 estettä) oli parempi ja ajoittain meni oikeesti kovaa. Kerran ahnehdin sivuttaisetäisyydessä vähän ja Lyyti tuli muurin ohi ja kerran suorastaan ohjasin tokavikan hypyn ohi mutta Lyyti haki sen itse :D En suostunut Helin painostuksesta huolimatta tekemään valsseilla ja persjätöillä, koska Sunnyn kanssa tein aina niin ja Lyytin kanssa en halua, varsinkin kun takaaleikkaukset menee niin hyvin.

Yksittäisinä tehtiin keppejä, A:ta, rengasta ja keinua. Kepeillä ekalla kerralla tuli ohjureiden alta pois, muut kerrat meni hyvin. A oli muuten ok mutta alastulo on todella hidas. Renkaalla Heli avusti namien kanssa ja lopulta päästiin molemmat aika kauas renkaasta. Keinulla meni pari kertaa hyvin, sitten hyppäsi keskeltä pois ja sen jälkeen taas pari kertaa hyvin. Näyttää siltä kuin juoksut ois alkamassa, siihen nähden meni oikeestaan tosikin hyvin, pentu alkaa olla aika taitava.